Capçalera grossa

Nova Conca

Divendres, 23 de febrer de 2018


Diumenge, 19.3.2017 19:15h Comarques

Santa Perpètua de Gaià prepara la segona edició de la Festa de la Santa Creu


Comentaris Cap comentari    
   
Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós
carregant Carregant


Imatge de l'edició de l'any passat
© Cedida




Etiquetes
festa de la Santa Creu, Santa Perètua de Gaià

Al poble de Santa Perpètua de Gaià comencen els preparatius de la segona edició de la Festa de la Santa Creu, estrenada l’any anterior amb l’objectiu de recuperar el patrimoni festiu local oblidat, i que tindrà lloc el matí del diumenge dia 30 d’abril.

Antigament la festa de la invenció de la Santa Creu o de la Creu de Maig se celebrava el 3 de maig. Segons la tradició cristiana, es commemora la troballa de santa Elena en el seu pelegrinatge a Terra Santa de la vera creu on va morir crucificat Jesucrist, tot i que hom creu que l’origen de la festivitat podria remuntar al temps dels romans, amb les festes paganes dedicades a la deessa Maia.

El dissabte dia 29 a la tarda els veïns confeccionaran els guarniments florals que engalanaran la creu de terme i les esglésies que lluiran l’endemà al pas de la processó.

Els visitants que s’apropin el diumenge 30 d’abril a aquest pintoresc indret de la Conca de Barberà podran gaudir d’una festa de caire tradicional popular, adreçada a tots els públics. El programa d’actes inclou la processó solemne que al migdia recorrerà el camí que porta des de la plaça Major fins al peu de la creu de terme, on Mn. Francesc Gallart, rector del santuari de Sant Magí, farà la benedicció del terme parroquial i de les coques. Tot seguit la processó tornarà els congregats a la plaça Major, on serà el torn de l’actuació dels balls populars de la gegantessa Perpètua i el ball pla de Sant Magí, interpretat pels dansaires del poble i acompanyats musicalment pels grallers de Santa Coloma de Queralt.

Les coques de la Santa Creu són uns dolços de brioix ensucrat, guarnit amb cireres i amb forma d’aspa, que elaboren especialment per a aquesta festivitat els flequers del forn Pujó de Santa Coloma de Queralt, en record de l’antic pa beneït que es repartia després de les funcions religioses, al qual s’atribuïen virtuts remeieres. Amb la venda de les coques beneïdes es recolliran fons per a sufragar la construcció d’una nova parella de gegants per al poble.

La festivitat acabarà amb un dinar de germanor al local social. Per assistir al dinar, com que les places són limitades, cal fer inscripció abans del dia 20 d’abril al telèfon 655 231 312. El preu del menú és de 15 euros per persona.


Lectures 1046 lectures   comentari Cap comentari   Enviar article Envia
  • La Tafanera
  • Technorati
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • Google




Comentaris


No hi ha cap comentari




Comenta

El comentari s'ha enviat correctament

  Previsualitza

La direcció de Nova Conca es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.
Signi amb el seu nom i no suplanti identitats. La IP dels usuaris queda registrada.

Enquesta

Entrevista

“Sempre tinc una especial predisposició a qualsevol proposta dels amics de la Setmana Medieval”

Joan Vizcarra Il·lustrador del conte ‘Sant Jordi, la princesa, la rosa i el drac’

“Sempre tinc una especial predisposició a qualsevol proposta dels amics de la Setmana Medieval”

Opinions

Editorial

Els nostres animals de companyia

La capital de la Conca de Barberà inaugurava aquest dissabte passat un parc d’esbarjo per a gossos; un indret on els propietaris de les seves estimades mascotes podran anar amb les mateixes i disposaran de tota mena de comoditats i infraestructura tant per a ells com també per a les respectives mascotes. Llegir més

El temps

Avui
1.png
10 Cº
-2 Cº

Demà
1.png
13 Cº
0 Cº



Conca de Barberà (+ informació) Meteocat

Vídeos

Categories

Agenda cultural

Agenda cultural
Tots els actes     Enviar un acte

Els actes mostrats correponen a l'Agenda Cultural de la Generalitat de Catalunya. Quan enviïs un acte, s'enviarà al servei de l'agenda cultural per la seva validació.


Oferta Laboral

giny

En paper

giny

giny

giny

Enllaços

Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi

Correu electrònic
     
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.


Un projecte de:
Premsa comarcal


Amb la col·laboració de:
Fundació Lluís Carulla



Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya