El Servei Català de Trànsit (SCT) coordina entre el dimarts 18 d’abril i el dilluns 24 una campanya policial de controls intensius de velocitat.

Es tracta de la cinquena campanya preventiva i integral que es realitza aquest 2017, després de les ja realitzades de seguretat passiva, drogoalcoholèmia i camions així com distraccions i respecte pels semàfors. En total, enguany es faran quinze campanyes incidint en els principals factors de sinistralitat.

L’excés de velocitat té conseqüències tràgiques a les carreteres. Durant el 2016, la velocitat excessiva va estar present en el 15,73% dels accidents amb víctimes com a factor concurrent, tot i que es va reduir gairebé un punt en relació amb l’any 2015.

La velocitat excessiva o inadequada, a més de ser una causa directa de sinistres, és un factor concurrent que agreuja les conseqüències de lesivitat de les víctimes. Davant d’això és important realitzar campanyes intensives per continuar conscienciant els conductors dels riscos, a més dels controls continus que es fan al llarg de tot l’any i que el 2016 van suposar 651.800 expedients ferms per excés de velocitat.

L’objectiu de la campanya és traslladar als conductors la importància de respectar els límits de velocitat i adequar-la a les circumstàncies de cada moment per a una conducció més segura.