Capçalera grossa

Nova Conca

Dimecres, 18 de juliol de 2018


Dissabte, 12.8.2017 15:00h

La verema s'avançarà a la majoria de les zones vitícoles de Catalunya degut a les fortes calors d'aquest estiu


Comentaris Cap comentari    
   
Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós
carregant Carregant


Marc Lladó




La calor intensa que s’ha viscut a Catalunya durant les últimes setmanes després d’una primavera força seca ha provocat un avançament de la verema en la majoria de zones vitícoles.
 
Els primers raïms es van veremar el passat 31 de juliol a la DO Costers de Segre i a l’àrea vitícola del Penedès apta per a la DO Penedès, DO Catalunya i DO Cava. En concret, les varietats que s’estan veremant en aquestes zones són les primerenques chardonnay i pinot noir, destinades a l’elaboració de vins base d’escumosos. Aquesta setmana també ha començat la collita de les varietats macabeu i macabeu de gra menut.
 
A la resta de regions vitícoles també s’avançarà la verema respecte de l’any passat. Per exemple, a la DO Terra Alta, la collita de les varietats primerenques presenta entre 10 i 15 dies d’avançament i a la DO Alella també uns 15. 
 
En el cas de les varietats més tardanes (parellada, cabernet sauvignon, entre altres), se seguiran collint a finals de setembre i principis d’octubre, malgrat l’avançament de la verema.
 
La meteorologia durant el desenvolupament vegetatiu dels ceps ha fet que la incidència general del míldiu hagi estat baixa, i la de la malura mitjana, amb especial impacte en varietats més sensibles (carinyena) i en zones habitualment més afectades, com les costaneres. La sanitat del raïm es pot considerar òptima, sense presència de podridures, i la qualitat molt bona.
 
Segons les primeres estimacions de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) es preveu una quantitat de collita similar respecte de l’any 2016, que va ser molt baixa, amb un descens mig en aquelles àrees on la meteorologia i les condicions del sòl no siguin les òptimes.


Lectures 471 lectures   comentari Cap comentari   Enviar article Envia
  • La Tafanera
  • Technorati
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • Google




Comentaris


No hi ha cap comentari




Comenta

El comentari s'ha enviat correctament

  Previsualitza

La direcció de Nova Conca es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.
Signi amb el seu nom i no suplanti identitats. La IP dels usuaris queda registrada.
publicitat

giny

Enquesta

Consumiu habitualment gelats?


38%



62%




Vots 26 vots


Entrevista

“Els nervis hi són, sobretot els dies previs, però un cop fas els primers exàmens ja et relaxes”

Júlia Moya Cartañà Segona nota d’accés més alta de les PAU a la Conca de Barberà

“Els nervis hi són, sobretot els dies previs, però un cop fas els primers exàmens ja et relaxes”

Opinions

Editorial

Els joves, protagonistes aquests dies

Quan arribem a aquesta alçada de l’any, a la Conca de Barberà l’activitat no s’atura, ni molt menys; i és que des de fa uns dies i pràcticament fins a finals d’aquest mes de juliol, seran els joves els grans protagonistes als diferents pobles i viles de la nostra comarca. Llegir més

El temps

Avui
1.png
32 Cº
17 Cº

Demà
1.png
32 Cº
19 Cº



Conca de Barberà (+ informació) Meteocat

Vídeos

Categories

Agenda cultural

Agenda cultural
Tots els actes     Enviar un acte

Els actes mostrats correponen a l'Agenda Cultural de la Generalitat de Catalunya. Quan enviïs un acte, s'enviarà al servei de l'agenda cultural per la seva validació.


Oferta Laboral

giny

En paper

giny

giny

giny

Enllaços

Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi

Correu electrònic
     
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.


Un projecte de:
Premsa comarcal


Amb la col·laboració de:
Fundació Lluís Carulla



Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya