Capçalera grossa

Nova Conca

Dimecres, 16 d'agost de 2017


Dissabte, 12.8.2017 15:00h

La verema s'avançarà a la majoria de les zones vitícoles de Catalunya degut a les fortes calors d'aquest estiu


Comentaris Cap comentari    
   
Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós
carregant Carregant


Marc Lladó




La calor intensa que s’ha viscut a Catalunya durant les últimes setmanes després d’una primavera força seca ha provocat un avançament de la verema en la majoria de zones vitícoles.
 
Els primers raïms es van veremar el passat 31 de juliol a la DO Costers de Segre i a l’àrea vitícola del Penedès apta per a la DO Penedès, DO Catalunya i DO Cava. En concret, les varietats que s’estan veremant en aquestes zones són les primerenques chardonnay i pinot noir, destinades a l’elaboració de vins base d’escumosos. Aquesta setmana també ha començat la collita de les varietats macabeu i macabeu de gra menut.
 
A la resta de regions vitícoles també s’avançarà la verema respecte de l’any passat. Per exemple, a la DO Terra Alta, la collita de les varietats primerenques presenta entre 10 i 15 dies d’avançament i a la DO Alella també uns 15. 
 
En el cas de les varietats més tardanes (parellada, cabernet sauvignon, entre altres), se seguiran collint a finals de setembre i principis d’octubre, malgrat l’avançament de la verema.
 
La meteorologia durant el desenvolupament vegetatiu dels ceps ha fet que la incidència general del míldiu hagi estat baixa, i la de la malura mitjana, amb especial impacte en varietats més sensibles (carinyena) i en zones habitualment més afectades, com les costaneres. La sanitat del raïm es pot considerar òptima, sense presència de podridures, i la qualitat molt bona.
 
Segons les primeres estimacions de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) es preveu una quantitat de collita similar respecte de l’any 2016, que va ser molt baixa, amb un descens mig en aquelles àrees on la meteorologia i les condicions del sòl no siguin les òptimes.


Lectures 236 lectures   comentari Cap comentari   Enviar article Envia
  • La Tafanera
  • Technorati
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • Google




Comentaris


No hi ha cap comentari




Comenta

El comentari s'ha enviat correctament

  Previsualitza

La direcció de Nova Conca es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.
Signi amb el seu nom i no suplanti identitats. La IP dels usuaris queda registrada.
publicitat

giny

publicitat

giny

publicitat


publicitat


Enquesta

Sou d'alguna ONG?


21%



79%




Vots 14 vots


Entrevista

“Quan les coses es fan amb  il·lusió, no pots parar i les idees flueixen per si soles”

Maria Solà Autora del llibre Pobles amb encant de la Baixa Segarra

“Quan les coses es fan amb  il·lusió, no pots parar i les  idees flueixen per si soles”

Vídeos

Opinions

Editorial

Torna el Festival de Música Antiga de Poblet

Sota la gran direcció artística de Jordi Savall, avui divendres torna el Festival de Música Antiga de Poblet; un Festival que ja no necessita presentació i que omple de prestigi l’incomparable marc del Monestir de Poblet i la Conca de Barberà en el seu conjunt. Llegir més

El temps

Avui
1.png
31 Cº
17 Cº

Demà
1.png
31 Cº
17 Cº



Conca de Barberà (+ informació) Meteocat

Categories

Agenda cultural

Agenda cultural
Tots els actes     Enviar un acte

Els actes mostrats correponen a l'Agenda Cultural de la Generalitat de Catalunya. Quan enviïs un acte, s'enviarà al servei de l'agenda cultural per la seva validació.


Oferta Laboral

giny

En paper

giny

giny

giny

Enllaços

Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi

Correu electrònic
     
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.


Un projecte de:
Premsa comarcal


Amb la col·laboració de:
Fundació Lluís Carulla



Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya