Capçalera grossa

Nova Conca

Dilluns, 20 de novembre de 2017


Dijous, 9.11.2017 08:00h Santa Coloma de Queralt

Cap de setmana de Som Terra de Safrà a Santa Coloma, amb canvis de programació


Comentaris Cap comentari    
   
Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós
carregant Carregant


Marc Lladó




Etiquetes
safrà, Som terra de safrà

Per tercer any consecutiu, la vila de Santa Coloma de Queralt celebrarà una nova edició de la festa Som Terra de Safrà, una jornada que segueix amb l’esperit amb la qual nasqué: recuperar, divulgar i promocionar una part del llegat històric i etnogràfic al voltant del safrà.

En aquesta tercera edició, la gastronomia continuarà tenint un paper essencial i protagonista, ja que presentar el safrà a través de la cuina és una de les maneres més suggeridores de revelar la història, el paisatge, el patrimoni i la identitat d’un poble.

Així doncs, el 10, 11 i 12 de novembre es comptarà amb una sèrie d’activitats per a tots els públics, però totes amb el safrà com a element principal. La programació, a última hora, s'ha vist afectada per la situació del país i s'ha variat, traslladant els actes que hi havia previstos pel dissabta a la tarda al diumenge al matí.

Destaca d'enguany la presentació d'un nou llibre de la Fundació Queralt, "El safrà. Secrets d’una espècia valuosa", una obra que donarà l’oportunitat de conèixer aquesta espècia des d’un punt de vista local però relacionat amb diferents parcel·les com són la gastronomia, la medicina, la història o la cultura colomina, una obra que dona llum a tot aquest passat. Abans de la presentació del llibre, es durà a terme una visita i degustació a Cal Pastoro, un petit negoci familiar que elabora els seus productes de forma ecològica i sostenible, i on aprendrem algunes dels usos que podem donar al safrà.

Dissabte, durant tot el matí, a l’emblemàtic espai del castell dels Comtes de Santa Coloma s’hi podrà gaudir del talent de cuiners i cuineres de llarg recorregut com Pep Nogué o Mariona Quadrada. A més a més, el públic podrà degustar exclusives elaboracions amb safrà creades per productors colomins i maridades amb cervesa artesana local, Segarreta, i vins de la DO Conca de Barberà.

Durant tot el matí, a la plaça de l’Església es gaudirà de la Mostra de Productes Agroalimentaris de la Conca de Barberà i la Baixa Segarra, mercat de productes elaborats de forma artesana i de quilòmetre zero, molts d’ells per productors reconeguts de la comarca i amb una llarga trajectòria. Els productors, comerciants i restauradors colomins participaran en la jornada oferint productes i menús elaborats especialment per a aquest dia, amb el safrà com a ingredient estrella. Altres activitats complementàries seran la visita guiada al call i a Cal Jaume Punto, recollida de flors de safrà o xerrades, per posar alguns exemples.

Diumenge al matí, com dèiem, es realitzaran actes que estaven previstos pel dissabte a la tarda. És el cas de la cuina en directe d'Anna Pasqual i Josep Lahuerta, del Restaurant Molí del Mallol i la de les bloggers Bet Florensa i Teresa Farré. També es presentarà el llibre "El canvi global", de Jesús Gelida i es farà l'entrega de premis del concurs de licors.

Al llarg del cap de setmana es podrà participar en el concurs d’Instagram amb el que es busquen imatges relacionades amb el safrà i la festa.


Lectures 263 lectures   comentari Cap comentari   Enviar article Envia
  • La Tafanera
  • Technorati
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • Google




Comentaris


No hi ha cap comentari




Comenta

El comentari s'ha enviat correctament

  Previsualitza

La direcció de Nova Conca es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.
Signi amb el seu nom i no suplanti identitats. La IP dels usuaris queda registrada.
publicitat

giny

publicitat

giny

Enquesta

Entrevista

Vídeos

Opinions

Editorial

Bones noves per al patrimoni de la comarca

Aquesta setmana hem conegut dues bones notícies per al patrimoni de la nostra comarca. Per una banda, hem pogut veure in situ, gràcies a la iniciativa de la Diputació de Tarragona, el gran treball que patrocina aquesta administració al monestir de Poblet, on s’estan duent a terme treballs d’investigació i restauració de fins a un centenar de peces, que passaran a engrandir el que serà el Museu del Monestir de Poblet, que té previst obrir les seves portes a finals del mes de gener, si no passa cap imprevist en la finalització dels treballs que es fan en les restauracions; i per l’altra, a la capital de la nostra comarca la històrica església de Sant Miquel ha estrenat una nova il·luminació, que realça encara més si és possible l’excel·lent valor patrimonial i històric d’aquest temple montblanquí, per donar encara més visibilitat a un treball que s’hi va fer anteriorment en el teginat. Llegir més

El temps

Avui
1.png
17 Cº
2 Cº

Demà
1.png
18 Cº
2 Cº



Conca de Barberà (+ informació) Meteocat

Categories

Agenda cultural

Agenda cultural
Tots els actes     Enviar un acte

Els actes mostrats correponen a l'Agenda Cultural de la Generalitat de Catalunya. Quan enviïs un acte, s'enviarà al servei de l'agenda cultural per la seva validació.


Oferta Laboral

giny

En paper

giny

giny

giny

Enllaços

Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi

Correu electrònic
     
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.


Un projecte de:
Premsa comarcal


Amb la col·laboració de:
Fundació Lluís Carulla



Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya