Capçalera grossa

Nova Conca

Dimecres, 18 de juliol de 2018


Dijous, 5.7.2018 22:30h Comarques

Salut Pública presenta la primera guia sobre els 'food truck'


Comentaris Cap comentari    
   
Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós
carregant Carregant


El Departament de Salut, a través de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), ha presentat avui la Guia de pràctiques correctes d’higiene per als establiments de restauració mòbils. Es tracta de la primera guia que edita Salut Pública sobre els ‘food truck’ arran de la moda emergent de la restauració mòbil a Catalunya.
 
El document s’adreça als titulars de l’activitat i també a les persones que treballen en vehicles, inclosos els remolc, on es preparen i venen de forma ambulant qualsevol tipus de menjar, incloent els aliments preenvasats com, per exemple, hamburgueses, frankfurts, pinxos, cafès, sucs, xurros o patates fregides, entre d’altres. 
 
La Guia vol ser un instrument útil per assolir el màxim nivell de seguretat alimentària tant pels clients com pels titulars de l’activitat. En aquest sentit,  ofereix un seguit de pautes que cal tenir en compte a l’hora de preparar i vendre aliments segurs.
 
Dividida en cinc grans blocs, detalla les condicions de treball i de les instal·lacions; els requisits que han de complir les persones que preparen o venen aliments; la manipulació correcta dels aliments;  la neteja i desinfecció de l’equipament i de les instal·lacions, i en últim terme inclou uns annexes sobre aliments i ingredients al·lergògens o que provoquen intoleràncies alimentàries; un altre annex amb recomanacions específiques per a l’elaboració del sushi i similars, i finalment un sobre el marc normatiu i les principals normes de referència.
 
Un dels aspectes claus d’aquesta guia fa referència a la seguretat alimentària i posa l’accent en les quatre normes bàsiques per a la manipulació correcta dels aliments que són rentar-se les mans i netejar; separar, coure i refredar. Unes normes senzilles que ajuden a evitar toxiinfeccions alimentàries i a garantir que els aliments siguin segurs.
 
La guia també ressalta que qui prepara i ven aliments ha de conèixer i identificar els ingredients dels plats i no en pot al·legar desconeixement ja que poden provocar al·lèrgies o intoleràncies.
 
A més a més, el document recorda que per preparar i vendre menjar ambulant cal posar-se en contacte amb l’ajuntament del municipi on es vol fer l’activitat amb la finalitat de conèixer els permisos necessaris.
 
En l’elaboració d’aquesta guia, coordinada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya, hi ha participat els departaments de Salut, i d’Empresa i Coneixement, així com també l’Agència de Salut Pública de Barcelona; la Federació de Municipis de Catalunya; l’Associació Catalana de Municipis i Comarques; l’Associació Catalana de Food Trucks; l’Associació Girona Food Trucks i Catalunya Street Food.


Lectures 245 lectures   comentari Cap comentari   Enviar article Envia
  • La Tafanera
  • Technorati
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • Google




Comentaris


No hi ha cap comentari




Comenta

El comentari s'ha enviat correctament

  Previsualitza

La direcció de Nova Conca es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.
Signi amb el seu nom i no suplanti identitats. La IP dels usuaris queda registrada.
publicitat

giny

Enquesta

Consumiu habitualment gelats?


38%



62%




Vots 26 vots


Entrevista

“Els nervis hi són, sobretot els dies previs, però un cop fas els primers exàmens ja et relaxes”

Júlia Moya Cartañà Segona nota d’accés més alta de les PAU a la Conca de Barberà

“Els nervis hi són, sobretot els dies previs, però un cop fas els primers exàmens ja et relaxes”

Opinions

Editorial

Els joves, protagonistes aquests dies

Quan arribem a aquesta alçada de l’any, a la Conca de Barberà l’activitat no s’atura, ni molt menys; i és que des de fa uns dies i pràcticament fins a finals d’aquest mes de juliol, seran els joves els grans protagonistes als diferents pobles i viles de la nostra comarca. Llegir més

El temps

Avui
1.png
32 Cº
17 Cº

Demà
1.png
32 Cº
19 Cº



Conca de Barberà (+ informació) Meteocat

Vídeos

Categories

Agenda cultural

Agenda cultural
Tots els actes     Enviar un acte

Els actes mostrats correponen a l'Agenda Cultural de la Generalitat de Catalunya. Quan enviïs un acte, s'enviarà al servei de l'agenda cultural per la seva validació.


Oferta Laboral

giny

En paper

giny

giny

giny

Enllaços

Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi

Correu electrònic
     
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.


Un projecte de:
Premsa comarcal


Amb la col·laboració de:
Fundació Lluís Carulla



Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya