Capçalera grossa

Nova Conca

Dissabte, 22 de setembre de 2018


Dijous, 5.7.2018 22:30h Comarques

Salut Pública presenta la primera guia sobre els 'food truck'


Comentaris Cap comentari    
   
Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós
carregant Carregant


El Departament de Salut, a través de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), ha presentat avui la Guia de pràctiques correctes d’higiene per als establiments de restauració mòbils. Es tracta de la primera guia que edita Salut Pública sobre els ‘food truck’ arran de la moda emergent de la restauració mòbil a Catalunya.
 
El document s’adreça als titulars de l’activitat i també a les persones que treballen en vehicles, inclosos els remolc, on es preparen i venen de forma ambulant qualsevol tipus de menjar, incloent els aliments preenvasats com, per exemple, hamburgueses, frankfurts, pinxos, cafès, sucs, xurros o patates fregides, entre d’altres. 
 
La Guia vol ser un instrument útil per assolir el màxim nivell de seguretat alimentària tant pels clients com pels titulars de l’activitat. En aquest sentit,  ofereix un seguit de pautes que cal tenir en compte a l’hora de preparar i vendre aliments segurs.
 
Dividida en cinc grans blocs, detalla les condicions de treball i de les instal·lacions; els requisits que han de complir les persones que preparen o venen aliments; la manipulació correcta dels aliments;  la neteja i desinfecció de l’equipament i de les instal·lacions, i en últim terme inclou uns annexes sobre aliments i ingredients al·lergògens o que provoquen intoleràncies alimentàries; un altre annex amb recomanacions específiques per a l’elaboració del sushi i similars, i finalment un sobre el marc normatiu i les principals normes de referència.
 
Un dels aspectes claus d’aquesta guia fa referència a la seguretat alimentària i posa l’accent en les quatre normes bàsiques per a la manipulació correcta dels aliments que són rentar-se les mans i netejar; separar, coure i refredar. Unes normes senzilles que ajuden a evitar toxiinfeccions alimentàries i a garantir que els aliments siguin segurs.
 
La guia també ressalta que qui prepara i ven aliments ha de conèixer i identificar els ingredients dels plats i no en pot al·legar desconeixement ja que poden provocar al·lèrgies o intoleràncies.
 
A més a més, el document recorda que per preparar i vendre menjar ambulant cal posar-se en contacte amb l’ajuntament del municipi on es vol fer l’activitat amb la finalitat de conèixer els permisos necessaris.
 
En l’elaboració d’aquesta guia, coordinada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya, hi ha participat els departaments de Salut, i d’Empresa i Coneixement, així com també l’Agència de Salut Pública de Barcelona; la Federació de Municipis de Catalunya; l’Associació Catalana de Municipis i Comarques; l’Associació Catalana de Food Trucks; l’Associació Girona Food Trucks i Catalunya Street Food.


Lectures 329 lectures   comentari Cap comentari   Enviar article Envia
  • La Tafanera
  • Technorati
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • Google




Comentaris


No hi ha cap comentari




Comenta

El comentari s'ha enviat correctament

  Previsualitza

La direcció de Nova Conca es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.
Signi amb el seu nom i no suplanti identitats. La IP dels usuaris queda registrada.
publicitat

Informació d'interès al ciutadà: #



publicitat

giny

publicitat

giny

Enquesta

Entrevista

"Josep Maria Poblet és clau en el periodisme desl anys 20 i 30"

Jaume Ferrer i Puig Doctor en Filologia Catalana

Opinions

Editorial

Mobilització sense cap dubte

Dimarts a la tarda la Diagonal de Barcelona es va omplir amb un milió de catalans i de catalanes convocats per l’ANC i Òmnium Cultural per pressionar tant com faci falta per implementar la República catalana, mantenir el mandat de l’1 d’octubre i perquè alliberin els presos polítics catalans. Llegir més

El temps

Avui
1.png
34 Cº
20 Cº

Demà
1.png
34 Cº
21 Cº



Conca de Barberà (+ informació) Meteocat

Vídeos

Categories

Oferta Laboral

giny

En paper

giny

giny

giny

Enllaços

Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi

Correu electrònic
     
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.


Un projecte de:
Premsa comarcal


Amb la col·laboració de:
Fundació Lluís Carulla



Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya