Capçalera grossa

Nova Conca

Dilluns, 18 de juny de 2018


Epi Mestre

Epi Mestre

Redactor del setmanari Nova Conca


Divendres, 9.3.2018 07:30h

La importància d’un bon cafè


Comentaris Cap comentari    
   
Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós
carregant Carregant




Etiquetes
09/03/2018

En aquesta vida, aquesta vall de llàgrimes on vivim, per a uns una vall més ploranera que per a altres, hi ha petits detalls que poden marcar la diferència i fer-te plorar una mica menys, en aquest desterrament del paradís que vivim; i un d’aquests detalls seria el poder gaudir d’un bon cafè.

D’intents de fer bons cafès, en aquest món de Déu n’hi ha molts, però certament en són pocs, els escollits per servir o fer-se un bon cafè.

En els darrers anys, s’han posat de moda unes sofisticades maquinetes casolanes que, via unes càpsules, prometen fer cafè d’aquell de cafeteria; però a mi ja em perdonaran. Hi ha un seguit d’elements que no se li poden perdonar a un bon cafè; i per a mi, la cafetera italiana, aquella de rosca i nansa que s’ha de posar al foc de tota la vida, és una cafetera com cal.

Per una banda, hi ha el cerimonial de posar-hi l’aigua, posar-hi la dosi de cafè i enroscar. Això ja, per si mateix, promet que gaudirem d’un bon cafè, ja que el cerimonial per si mateix ja és mitja tassa de bon cafè. Per l’altra, quan la cafetera com Déu mana comença a bullir, comença a desprendre aquella olor inconfusible de cafè que t’omple els sentits i et diu que el glop gloriós és ja a pocs minuts d’arribar al teu paladar; i així és, tot fumejant, el negre líquid es comença a expandir per la tassa i pam, ja tenim el cafè com Déu mana, sense sucre ni sacarines si pot ser. L’altre, el de les càpsules, és més impersonal i tampoc et fa uns cafès com els d’una bona màquina exprés de cafeteria, que cada vegada, cal dir, saben fer millor. I bé, amb el bon cafè degustat, ja pot començar el bon dia.


Lectures 156 lectures   comentari Cap comentari   Enviar article Envia
  • La Tafanera
  • Technorati
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • Google




Comentaris


No hi ha cap comentari




Comenta

El comentari s'ha enviat correctament

  Previsualitza

La direcció de Nova Conca es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.
Signi amb el seu nom i no suplanti identitats. La IP dels usuaris queda registrada.
publicitat

giny

Entrevista

“Per a mi és un repte molt gran liderar aquest equip tan ampli i il·lusionat”

Xavier Lozano President de l’Associació del Pessebre Vivent de l’Espluga de Francolí

“Per a mi és un repte molt gran liderar aquest equip tan ampli i il·lusionat”

Vídeos

Categories

giny

En paper

giny

giny

giny

Enllaços

Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi

Correu electrònic
     
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.


Un projecte de:
Premsa comarcal


Amb la col·laboració de:
Fundació Lluís Carulla



Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya