Capçalera grossa

Nova Conca

Divendres, 20 d'abril de 2018


Actualitat

Tots els presents en aquesta jornada d’inauguració.

Divendres, 5.10.2012 05:30h

La Societat Esportiva de Pesca La Bagra, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Montblanc, va inaugurar el toll de la Sallida

El passat dissabte 29 de setembre la nostra Societat, amb el suport i col·laboració de les regidories d’Esports i Medi Ambient de l’Ajuntament de Montblanc van inaugurar el toll de la Sallida, un entorn per gaudir de la pesca i fer una passejada fins a la font de l’Escarritx per gaudir de bona ombra i aigua fresca. Tant l’Ajuntament com nosaltres ens vam plantejar recuperar l’entorn de la Sallida, un indret on en el seu dia es va fer una gran tasca, però que ara estava molt deixat i es va creure que era el moment de fer la seva recuperació per a tots els amants de la natura i tots els montblanquins als quals agradi caminar per un lloc tranquil gaudint de les plantes i ocells. Llegir mésL’alcalde de Montblanc va presidir la inauguració de la placa.

Divendres, 5.10.2012 05:45h

Primer aniversari de l’actuació a la Xina del Ball de Bastons de Montblanc

El passat diumenge dia 30 feia un any que el Ball de Bastons de Montblanc marxava a actuar a la ciutat de Hangzhou a la República Popular de la Xina. Per aquest motiu es va procedir a la inauguració d’una placa commemorativa del viatge i de l’actuació al monument que té el Ball de Bastons de la XXXV Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya. Després es traslladaren al centre parroquial, on projectaren un record de la sortida a la Xina i la pel·lícula de la sortida a Bòsnia i Herzegovina L’acte acabaria amb un dinar amb tota la colla, en el qual recordaren anècdotes dels viatges. Llegir mésParades, tallers, exposicions van rebre la resposta més que positiva del públic.

Divendres, 5.10.2012 06:00h

Terrània es consolida com un referent en el món de la ceràmica

El passat cap de setmana Montblanc es va fer un forat en el mercat de la ceràmica artística. Des de l’any 2003 Montblanc és un referent en el món de la ceràmica gràcies a Terrània, el Festival Internacional de Ceràmica, que en la seva desena edició ha rebut elogis per part dels professionals del sector. Malgrat la situació econòmica adversa que ha afectat en el contingut del festival (s’han hagut de suprimir algunes activitats consolidades en altres edicions), en la capacitat de promoció de l’esdeveniment i de les inclemències del temps, cal valorar molt positivament les xifres obtingudes. Llegir mésS’havien acumulat importants retards en les valoracions.

Dijous, 4.10.2012 06:30h

Benestar Social i Família redueix substancialment els retards en les valoracions del grau de discapacitat

El Departament de Benestar Social i Família ha reduït substancialment el temps d’espera de les valoracions de discapacitat en les zones del país que més retards patien. Concretament, Barcelona, Barcelonès i el Vallès Occidental eren les àrees més afectades per la demora.  Durant 2011 i 2012, les millores en la gestió i el procediment així com l’ampliació dels equips han estat clau per aconseguir escurçar el temps d’espera. En aquest sentit, l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials ha aplicat mesures com ara la millora del sistema de citació per assegurar l’assistència de les persones a les visites, la creació de sinergies entre els equips propis i col·laboradors, l’ampliació de plantilla o el trasllat d’equips de valoració per reforçar l’atenció als territoris amb més demanda. Llegir mésDijous, 4.10.2012 06:45h

El barri de Sant Miquel de Montblanc va celebrar la seva festa anual amb un complet programa

El passat dissabte dia 29, festivitat de l’arcàngel Sant Miquel, els veïns d’aquest barri van celebrar la seva festa. Primer a 2/4 d’1 es va festejar el sant arcàngel a l’església d’on és titular, l’església de Sant Miquel, on el Sr. plebà de Montblanc, Mn. Albert Palacín, va oficiar una missa, la qual va ser cantada per l’Schola Cantorum Sant Miquel, entitat que té la seva seu i agafa el nom a la mencionada església. Es va cantar la Missa d’Angelis, el Gaudeamus i s’acabà amb la Salve Solemne. Llegir mésS’incideix en diferents àmbits en la conscienciació.

Dimecres, 3.10.2012 09:30h

Inici del Programa d’Educació Ambiental del Consell Comarcal de la Conca de Barberà

Dins el Programa de Gestió de Residus Municipals, el Consell Comarcal realitza el Pla d’activitats d’educació ambiental destinat a tots els habitants de la comarca, diferenciant tres sectors d’actuació principals: centres d’ensenyament, ciutadans i empreses. Aquest pla se centra en la realització d’activitats per potenciar i sensibilitzar la gestió correcta dels residus municipals a la comarca. Camp de l’educació A l’hora de mirar de capgirar les tendències ambientalment insostenibles presents en la nostra societat, cal actuar sobretot en el camp de l’educació ambiental, a fi de fer arrelar en la ciutadania un sentit cívic i ètic de coresponsabilitat ambiental i de lleialtat envers les generacions futures. Llegir mésImatge de l’acte de signatura del contracte SAD.

Dimecres, 3.10.2012 09:30h

Se signa el contracte de gestió del servei públic d’ajuda a 
domicili entre el Consell Comarcal de la Conca de Barberà i la Fundació Vilaniu d’atenció per a la dependència

El passat dijous 27 de setembre a la seu del Consell Comarcal de la Conca de Barberà va tenir lloc la signatura del contracte per a la prestació del servei d’ajuda a domicili a la comarca, entre la Fundació Vilaniu d’Atenció a la Dependència i l’ens comarcal. L’import del contracte per a l’any 2012 puja a 172.198 euros. La signatura del contracte va aplega l’alcalde de Valls, com a president de la Fundació, Albert Batet, i el president en funcions del Consell Comarcal, Josep Amill. Llegir mésGerard Barrabeig en plena cursa

Dimarts, 2.10.2012 06:45h

Barrabeig podi també a Monza

Gerard Barrabeig segueix impressionant al equip Corbetta, aconseguint un podi darrera un altre en la F3 Open. Aquest cop tocava a la catedral de la velocitat, Monza. En la que és la penúltima prova del campionat, el pilot del Circuit de Catalunya ha seguit superant-se a si mateix. Les previsions meteorològiques del cap de setmana anunciaven aigua, un element que a ningú li agrada quan es va a 250 km/h. Els lliures de divendres es van disputar en sec, el tarragoní amb el seu F308 anava molt ràpid des de la primera sessió. Llegir mésNou portal Aula Mestra

Divendres, 28.9.2012 06:00h

El portal Aula Mestra del Departament de Cultura permet als professors de català dissenyar i compartir cursos personalitzats a la xarxa

El Departament de Cultura posa en marxa el portal d’Internet Aula Mestra, una nova plataforma d’aprenentatge i d’ensenyament de llengua catalana, creada pel Departament de Cultura a través de la Direcció General de Política Lingüística. La posada en funcionament del nou portal coincideix amb la celebració, avui, del Dia Europeu de les Llengües, que el català celebra consolidat com a 9a llengua de la Unió Europea. El portal Aula Mestra permet que els professors dels territoris de parla catalana i d’arreu del món puguin dissenyar cursos de català a mida i penjar-los a la plataforma per tal que estiguin disponibles per als seus alumnes. Llegir mésEls estudiants d’universitat paguen els seus estudis en funció de la renda familiar, així com del seu rendiment.

Divendres, 28.9.2012 06:00h

Anar a la universitat, cada cop més car

Fa uns quants anys accedir a estudis universitaris no estava a l’abast de tothom; després, amb el temps, les ajudes en beques estudiantils van anar permetent que una carrera o altres estudis post-obligatoris estiguessin més a mà de tota persona amb ganes d’ampliar els seus estudis i preparar-se professionalment. Sembla, però, que torna a haver-hi noves treves per accedir a la universitat, ja que, com s’ha vist reflectit aquest nou curs que ha començat aquesta setmana en moltes facultats, els preus de la matrícula han augmentat considerablement, fent així que Catalunya estigui entre els indrets on estudiar resulta més car. Llegir mésUn moment de l’acte de presentació del Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc al Palau de la Diputació.

Divendres, 28.9.2012 06:00h

Terrània 2012 es va presentar dimarts al Palau de la Diputació

Montblanc celebra des d’avui divendres dia 28 i fins diumenge dia 30 de setembre, la desena edició del Festival Internacional de Ceràmica Terrània, una mostra destinada tant als amants d’aquesta disciplina artística com al públic interessat a descobrir la ceràmica com a element artístic i decoratiu. A més del públic en general, Terrània vol captar l’interès d’intermediaris, de professionals de la decoració, del comerç detallista o de galeries d’art, entre altres. Organitzat per l’Ajuntament de Montblanc i pels ceramistes de la Conca de Barberà, la mostra compta amb el suport de la Diputació de Tarragona, que enguany col·labora en la realització dels tallers infantils a través de l’Escola d’Art i Disseny que gestiona a Tarragona. Llegir mésEls/les touroperadors/es escolten atentament unes explicacions.

Dijous, 27.9.2012 06:30h

Touroperadors dels països nòrdics visiten el monestir de Poblet en el marc de La Ruta del Cister

Un grup de sis touroperadors procedents dels països nòrdics (Dinamarca, Islàndia, Suècia i Estònia) van visitar el monestir de Poblet en el marc de La Ruta del Cister en un viatge de familiarització pel litoral de la Costa Daurada, complementat amb l’oferta cultural i festiva coincidint amb la Festa de Santa Tecla de Tarragona, del 20 al 23 de setembre. El primer dia, el grup el va dedicar a La Ruta del Cister i es van desplaçar al monestir de Poblet, on van visitar el cenobi en una visita de més d’una hora. Llegir mésEls Gegants d’Alcúdia amb els Veguers de Montblanc, les passades Festes de Sant Maties.

Dijous, 27.9.2012 06:45h

Els Amics dels Gegants viatjaran fins a les Illes Balears, convidats a la ciutat d’Alcúdia

La darrera de les actuacions d’aquest estiu 2012 dels Amics dels Gegants de Montblanc arriba del 28 de setembre a l’1 d’octubre. Durant aquests quatre dies, portaran a terme una nova representació més enllà de Catalunya, visitant les Illes Balears. La ciutat d’Alcúdia rebrà la participació dels Veguers de Montblanc, acompanyats dels grallers de la colla montblanquina. Els primers d’iniciar l’expedició seran els gegants, que agafaran el vaixell des del Port de Barcelona el dilluns 24 de setembre a la nit i, des de dimarts, restaran ja exposats a l’Auditori d’Alcúdia, com a convidats d’honor d’aquesta ciutat. Llegir mésJoan Roig, president sortint.

Dijous, 27.9.2012 06:15h

Assemblea de l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi

L’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi ha convocat a tots els seus socis a l’Assemblea que tindrà lloc el proper dissabte 29 de setembre a les 19.30 h en primera convocatòria i a les 20.00 h en segona a l’Antic Hospital de Santa Magdalena. Com ja és habitual en l’assemblea, s’explicarà l’estat de comptes de l’entitat i l’estat actual de l’associació. Presentació de candidatures i elecció En l’ordre del dia és previst també que l’actual president de l’entitat, Joan Roig, dugui a terme una valoració dels 4 anys de gestió de l’actual Junta Directiva per donar pas així a la presentació de candidatures i a l’elecció de la nova Junta Directiva. Llegir mésCartell del concurs.

Dijous, 27.9.2012 06:30h

S’amplia el període d’admissió fins al 26 d’octubre del II Concurs de Fotografia del GR175

El II Concurs de Fotografia del GR175, amb el tema “Descobrint el GR175, La Ruta del Cister”, té com a objectiu promocionar el sender en qualsevol d’aquests aspectes: donar a conèixer el paisatge i fomentar el senderisme, la pràctica de BTT i la cultura. Entre els principals aspectes que recullen les bases del concurs, cal destacar que cada autor ha de presentar 3 fotografies, una de cada sector (de monestir a monestir). El jurat valorarà les obres que fomentin la pràctica del senderisme i de la bicicleta de muntanya, entre altres aspectes, com els valors paisatgístics i culturals que ofereix el GR175. Llegir mésUna mostra de la tapa guanyadora.

Dimecres, 26.9.2012 19:30h

Ja tenim els guanyadors d’«Els Dimecres Tapa!»

Després de prorrogar el termini de lliurament de butlletes per als despistats, ja tenim els guanyadors del sorteig dels tretze sopars per a dues persones (o servei equivalent), als tretze establiments que van participar en la ruta de tapes montblanquina de l’estiu. I també tenim el resultat de les tapes més celebrades pels nostres participants. Els afortunats guanyadors Els afortunats que han guanyat el sopar per a dues persones (o servei equivalent) són Pilar Sans Ollé (Cal Tullet), M. del Carme Antich Porta (Cal Xixonenc/ El Jaç), Roser Boria (El Comerç Del Mallol), Victòria Mateu (Restaurant Cal Jordi), Judit Masdeu Cendra (Restaurant el Call De Montblanc), Núria Pelegrina (Restaurant el Cortijo), Alba Anglès (Restaurant Europa), Cristina Porta Medina (Restaurant Mil·lènium), Dolors Guasch Solé (Restaurant La Canal Dos /Cafeteria Cal Sergi), Josep Pérez Garcia (Cafeteria Garbí), Mireia Fernàndez Vilches (Creperia Quart Creixent), Jordi Pascual (El Mirador de Montblanc) i Josep Maria Òdena Serra (Cafeteria Isama). Llegir mésUna imatge anterior d’aquesta cita de diumenge.

Dimarts, 25.9.2012 17:00h

Dia Internacional de les Aus a Santa Coloma

Aquest diumenge 30 de setembre, l’Associació Ornitològica Baixa Segarra organitza el Dia Internacional de les Aus amb els actes següents: - A partir de les 9 del matí fins a la 1 del migdia, anellament científic d’ocells a la depuradora. - A partir de les 10 del matí, a la plaça Major, Fira Ornitològica: venda de llibres, guies, postal, CD, jocs per a la quitxalla, concursos, sopes de lletres,  jocs d’ordinador, venda de samarretes, exposició de plantes autòctones, rifa de quadres d’ocells de J. Llegir mésDimarts, 25.9.2012 16:45h

Passanant i Belltall es van acomiadar del PASplaiBEL 2012

Tal com ha de ser, amb un gran final de festa ens vàrem acomiadar del PASplaiBEL 2012. A les cinc de la tarda, tots els nens participants de l’esplai del nostre municipi, i tots els que van voler assistir-hi, van anar arribant a Belltall, poble on es va celebrar conjuntament la festa de comiat. Aquesta ha estat una altra de les novetats d’aquest any, amb la mateixa filosofia de la relació dels nens i nenes dels diferents pobles del municipi, puntal del nostre projecte educatiu del PASplaiBEL. Llegir mésImatge del circuit saludable

Dimarts, 25.9.2012 16:45h

L’itinerari saludable dels Comalats, a punt de posar-se en servei

Passanant i Belltall disposa d’un itinerari saludable als Comalats. Tot i que falta enllestir petits detalls de la zona d’exercicis, l’ajuntament ja dóna per acabats els treballs de creació, disseny i instal·lació d’aquest circuit situat dins la bonica zona dels Comalats, entre Glorieta, la Sala de Comalats i el terme de Forès. Es tracta de tres possibles circuits per fer a peu o amb bicicleta, un de 2, l’altre de 4 i l’altre de 6 km i una zona amb mobiliari per a fer exercicis, al bell mig de la natura, dins els camins que voregen el conegut Pla de la Sala, on predomina un frondós alzinar. Llegir mésAl voltant de 28-30 nens i nenes van conèixer tot el procediment de la verema com a protagonistes.

Dimarts, 25.9.2012 16:30h

La mainada gaudeix de la quarta Festa de la Verema Infantil que organitza l’AMPA del col·legi de Blancafort

Igual que l’any passat per aquestes mateixes dates, el dia 23 va tenir lloc la quarta edició de la Festa de la Verema per a nens i nenes, organitzada en tot el seu conjunt per l’AMPA de l’escola de Blancafort. La festa es va iniciar a les 10 del matí amb una trobada a l’escola, des d’on la comitiva es va traslladar, tot caminant, a un camp de vinya proper i prèviament seleccionat, cedit pel senyor Magí Baltà, a qui l’AMPA dóna les gràcies. Els participants, al voltant de 28-30 nenes i nens més acompanyants, van anar arribant dins d’un ambient festiu i amb moltes ganes de treballar, ja que, immediatament a l’arribada i sense perdre segon, van iniciar la tasca dedicada a la collita del raïm que els esperava, sempre sota la tutela dels seus pares i mares. Llegir mésActe presidit per Pedro Nogales, Josep Andreu, Josep Amill i Josep M. Porta.

Dimarts, 25.9.2012 16:30h

Èxit en la II Jornada Cinematogràfica “Imatges que fan Història”, organitzada per l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà

La segona jornada cinematogràfica organitzada per l’Arxiu Comarcal ha esdevingut un èxit. La capella de l’Antic Hospital de Santa Magdalena de Montblanc estava plena a vessar. Més de 150 persones varen acudir a la projecció del muntatge realitzat a partir de films d’autors amateurs de la comarca enregistrats entre 1934 i 1984. Aquesta projecció s’emmarca dins la campanya de recuperació de pel·lícules engegada el 2001. L’acte s’inicià amb els parlaments de Josep Andreu, alcalde de Montblanc; del Dr. Llegir mésHi han participat personatges famosos, bombers i altres col·laboradors. FOTOs: cedides

Dilluns, 1.10.2012 07:30h

Els Bombers fan un calendari benèfic contra el càncer

Un calendari benèfic per a aquest 2013. Aquesta va ser la idea que va sorgir enmig d’una tertúlia de companys bombers. I és que, tot i poder semblar que fer un calendari de bombers és una cosa molt vista, aquest grup va voler cercar alguna cosa diferent obtenint com a resultat un calendari solidari amb la Marató de TV3, enguany dedicada al càncer, i amb la participació dels mateixos iniciadors del projecte, juntament amb professionals de la imatge o estilistes i la col·laboració d’actors, actrius i models coneguts. Llegir mésLes protagonistes del sisè torn.

Dimarts, 25.9.2012 09:15h

Sisè torn de l’Aula de Pràctica Informàtica de Blancafort

Seguint el calendari previst i després de la pausa d’agost, prosseguim el nostre programa sobre instrucció digital. Tal com veníem anunciant els passats mesos, l’Ajuntament de Blancafort organitza uns torns d’Aula de Pràctica Informàtica per impulsar el coneixement i desenvolupament de les Tecnologies de la Informació i Comunicació a la ciutadania de l’entorn local. L’aula de nivell preliminar i inicial, a càrrec del nostre regidor de Noves Tecnologies, té una durada de 10 hores segmentades en cinc sessions de dues hores, dins d’una franja horària a convenir en cada torn perquè sigui assequible a tots. Llegir mésEl taller va despertar força interès.

Dimarts, 25.9.2012 07:15h

Es realitza al Casal de la Gent Gran de Blancafort un taller de cuina molt interessant

El divendres passat 21 de setembre, va tenir lloc al nostre Casal de la Gent Gran un taller de cuina. Aquest taller, organitzat per l’Ajuntament de Blancafort i el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, està inclòs en el cicle de conferències per a l’any 2012, dissenyat i dirigit, especialment, al Casal de Jubilats de Blancafort, si bé es tracta d’actes oberts a tothom. El taller va anar a càrrec de la senyora Mariona Quadrada, llicenciada en Filologia Catalana i docent culinària, la qual va ser rebuda per la nostra regidora de Cultura, amb qui va conversar uns minuts en tant els assistents s’acomodaven. Llegir mésEs vol que ningú no quedi exclòs per motius econòmics. FOTO: ARXIU

Dimarts, 25.9.2012 10:00h

El Govern estableix un nou sistema de preus públics universitaris i reforça el sistema de beques propi

El nou sistema de preus públics universitaris impulsat per la Generalitat de Catalunya es basa en dues premisses: establir una major coresponsabilitat dels estudiants beneficiaris dels serveis acadèmics i garantir que cap alumne potencial resident a Catalunya quedi exclòs de l’accés als estudis universitaris per motius econòmics. Per això s’estableix una aportació progressiva dels estudiants al cost dels estudis en funció de la renda familiar computable a través del mecanisme de Beques Equitat. Llegir mésL’agricultura ecològica guanya cada any més adeptes.

Dimarts, 25.9.2012 09:45h

Alimentació ecològica a Catalunya el 2011

Les dades de l’agricultura ecològica a l’Estat espanyol corresponents a l’any 2011, publicades pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA), confirmen la bona salut de l’agricultura ecològica a Catalunya, que es manté com una de les comunitats més dinàmiques a l’hora de generar activitat secundària i terciària, i en clara línia ascendent tant en nombre d’operadors com en cultius i activitats ramaderes. Operadors Pel que fa a operadors, és a dir, productors vegetals, ramaders, elaboradors, importadors i comercialitzadors, Catalunya va continuar com la cinquena comunitat autònoma l’any 2011, amb un total de 2. Llegir més
Enquesta

Entrevista

“Vaig créixer pensant que hi havia un drac entre aquelles muralles!”

Jordi Cases Autor del llibre ‘L’enigma Sant Jordi’

“Vaig créixer pensant  que hi havia un drac  entre aquelles muralles!”

Opinions

Editorial

Tret de sortida a la gran festa medieval de Catalunya

Sí, ja tenim aquí una nova edició de la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi; la 31a edició d’un gran projecte de poble que ha acabat sent referència arreu i que, de fet, va ser l’embrió de totes les festes medievals que han anat arribant posteriorment a poblacions en què, a diferència de Montblanc, no compten amb un entorn, amb un decorat real que faci creïbles les seves respectives festes. Llegir més

El temps

Avui
1.png
22 Cº
6 Cº

Demà
1.png
24 Cº
7 CºConca de Barberà (+ informació) Meteocat

Vídeos

Categories

Agenda cultural

Agenda cultural
Tots els actes     Enviar un acte

Els actes mostrats correponen a l'Agenda Cultural de la Generalitat de Catalunya. Quan enviïs un acte, s'enviarà al servei de l'agenda cultural per la seva validació.


Oferta Laboral

giny

En paper

giny

giny

giny

Enllaços

Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi

Correu electrònic
     
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.


Un projecte de:
Premsa comarcal


Amb la col·laboració de:
Fundació Lluís CarullaAmb el suport de:
Generalitat de Catalunya