Avui, la relació de Solivella i Àngel Guimerà, al programa Divendres

Un instant del programa, des de la plaça de l'Església de Solivella.
Un instant del programa, des de la plaça de l'Església de Solivella. | tv3.cat
Aquest dimecres el programa Divendres de TV3 ha tornat a fer connexió en directe amb Solivella. La temàtica escollida per avui ha estat la relació d’aquest poble de la Conca de Barberà amb l’escriptor Àngel Guimerà.

Així, en una plaça de l’Església també plena de solivellencs i solivellenques, s’hi ha tornat a instal·lar l’equip d’aquest programa de Televisió de Catalunya avui amb l’Espartac Peran, acompanyat de l’actriu Montserrat Carulla, la psicòloga Arantxa Coca, l’escriptora Sílvia Soler i l’actor i director teatral Joan Lluís Bozzo.

Pel que fa a la connexió de Guimerà amb Solivella, sembla que l’escriptor va voler fer un drama realista i en va treure la història d’un fets reals que van passar a Solivella mateix. I és que l’obra d’Àngel Guimerà, Maria Rosa, té a veure amb Solivella perquè la seva protagonista era una solivellenca i s’hi narren uns fets que van tenir lloc en aquest municipi, segons ha explicat la Josefina, una solivellenca descendent de la família de la Maria Rosa. De fet, Montserrat Carulla ha estat present en aquesta connexió perquè és una de les actrius que, en el seu dia, va realitzar el paper de la Maria Rosa, un drama en el qual Guimerà va estar treballant durant trenta-quatre anys.