Els montblanquins omplen la plaça Major per la llibertat

L’aturada del 8-N cloïa a Montblanc amb una concentració a la plaça Major, davant de l'Ajuntament, per demanar la llibertat dels presos polítics. Pocs dies després de l’empresonament de gran part del govern català diverses entitats i sindicats es van començar a mobilitzar per organitzar una vaga que ha tingut lloc aquest dimecres, 8 de novembre. Tot i que ha tingut un seguiment desigual, la seva repercussió ha estat especialment important pels nombrosos talls d’autovies i carreteres que han col·lapsat durant tot el dia Catalunya.

A les 12 del matí tenia lloc una altra mobilització, en aquesta ocasió davant les diverses delegacions territorials de Catalunya. A la Conca, a més, es feia una concentració a Montblanc a les 10 del matí que anava seguida d'una marxa lenta, amb tractors i vehicles, per la N-240 entre l'Espluga i Montblanc.

Era a la tarda quan centenars de persones es reunien a la plaça Major de Montblanc per tornar a reclamar llibertat i democràcia. Durant la concentració s’ha llegit un manifest en defensa de les institucions catalanes i la cohesió social. Aquest s’oposa a les mesures aprovades pel Senat espanyol, en aplicació de l’article 155, i denuncia la intervenció de les institucions catalanes d’autogovern com un atac a la democràcia. També exigeix la llibertat del vicepresident del Govern de Catalunya, Oriol Junqueras, i dels membres del Govern Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Joaquim Forn i Carles Mundó, i dels presidents d’Òmnium i de l’ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, que se’n retirin tots els càrrecs i que es posi punt final i immediat a l’ordre de presó preventiva.

No només es feia concentració a la capital de comarca, Montblanc, sinó que la crida a concentrar-se es feia a tots els ajuntaments catalans i, per tant, també altres localitats de la Conca de Barberà han reunit els seus veïns i veïnes, a les sis de la tarda, davant dels consistoris.