Els Torraires acomiaden la temporada a Cornudella de Montsant

Montblanc

Com en els darreres tres anys, els Torraires han dit adeu a la temporada castellera amb la Trobada de Colles del Sud, enguany celebrada a Cornudella diumenge. La diada va tenir com a ingredients principals el fred, la germanor entre les vuit colles participants i també les reivindicacions de llibertat per als presos polítics. Els de la camisa grana s’havien plantejat de revalidar-hi els set pisos, però aquesta vegada no va poder ser.

La diada va començar amb vuit pilars de quatre simultanis reivindicatius, un de cada colla. Com a primer castell, els Torraires van enlairar un dos de sis, que van completar tot i que més bellugadís que de costum. Era el quart de la temporada. A la segona ronda, valents, van apostar pel quatre de set, que no intentaven des de l’any 2001. Un cop els dosos es van col·locar, l’estructura va perdre les mides i van decidir desmuntar-lo. Sense donar-se per vençuts, a la tercera ronda van intentar el tres de set, que ja havien descarregat per la festa major de Montblanc, però aquest cop el castell va acabar amb intent desmuntat. En les rondes de repetició les caps de colla van decidir abaixar el llistó i apostar per valors segurs. Així, completaven el quatre de sis amb el pilar i el tres de sis amb el pilar, i acabaven la festa amb dos pilars de quatre simultanis, un dels quals íntegrament femení.

Tot i que el final no hagi estat com haurien volgut, la colla ha fet una temporada molt meritòria, ja que ha aconseguit recuperar els set pisos després de disset anys i, a més, ho ha fet sense ni una sola caiguda en tot l’any.