L’1 i 2 de desembre, novena edició del Gran Recapte d’Aliments

Fa uns dies es va presentar la novena edició del Gran Recapte d’Aliments al Camp de Tarragona.

En la presentació es remarcava la necessitat de campanyes com el Gran Recapte, que pretenen recollir els aliments bàsics per arribar a la població més necessitada de les nostres comarques: “Els propers 1 i 2 de desembre, a la província de Tarragona 4.000 voluntaris es distribuiran en més de 350 mercats i supermercats per recollir els aliments que la ciutadania aportarà”, s’explicava.

Recordem que l’objectiu de la campanya és el de recollir aliments nutritius de llarga durada: oli, llet i conserves. També sensibilitzar i mobilitzar la població de Catalunya per ajudar a pal·liar la realitat actual de precarietat alimentària al nostre país. També es vol establir una col·laboració continuada amb el Banc dels Aliments.

Els aliments més indicats per aportar són oli, llet i conserves de verdura, de peix i de carn.

Durant el 2016 a les comarques de Tarragona el Banc dels Aliments va repartir més de 2.700.000 quilos a 24.000 beneficiaris, un total de 113 quilos per persona i any: “Un adult, per tenir una dieta equilibrada necessita uns 400 quilos a l’any. Amb les nostres ajudes només podem arribar a cobrir el 28% de la necessitat. Per això seguirem realitzant campanyes com el Gran Recapte per poder posar el plat a taula dels que més ho necessiten.”

Aquells que vulguin apuntar-se per fer de voluntaris ho poden fer al web www.granrecapte.com o trucant al 977 75 74 44.