El Pessebre Vivent de l’Espluga s’amplia enguany a tres dies

L'Espluga de Francolí

El Pessebre Vivent de l’Espluga creix, i aquest any es representarà per primer cop en l’actual etapa durant tres dies, el 23, 24 i 26 de desembre, amb diferents representacions que començaran a les 6 de la tarda i es faran cada mitja hora fins a les 8 del vespre. La representació vol d’aquesta manera esponjar el públic —el 2015 es van rebre 3.000 visitants— i augmentar-ne el nombre de visitants. El certamen, que es fa de forma bianual al nucli antic medieval de l’Espluga, coincideix enguany amb la commemoració dels 50 anys del primer Pessebre Vivent a la cova de la Font Major, que va ser un dels primers de Catalunya i el més peculiar del moment.

Aquest any també se superarà el rècord de figurants i col·laboradors, ja que s’ha arribat a 130 inscrits després de la crida feta per augmentar el nombre de participants a la representació, i per tant, poder-ne ampliar el nombre de dies. Es representaran prop d’una quarantena d’escenes diferents pels carrers dels Penitents, el del Castell, Ametllers, Ponç Hug de Cervera i Abadia, accedint a l’interior de cases i a la balma de conglomerat situada als peus de l’antiga fortalesa medieval.

D’entre les novetats destaca la nova ubicació del mercat, l’aprofundiment en les tradicions jueves de l’antiguitat, i l’increment d’animals i oficis tradicionals representats. Com a canvi destacat, les entrades per a les representacions d’aquest any es posaran a la venda l’1 de desembre de forma anticipada a l’Oficina de Turisme de l’Espluga, al web www.pessebredelespluga.com o a l’aplicació Pessebres Vivents. Una vintena d’entitats i empreses de la comarca donen suport a l’esdeveniment.