Tarragona acollirà 72 fires el 2018, el 15,7% del total a Catalunya

L’any vinent, la demarcació de Tarragona acollirà 72 fires, xifra que representa el 15,7% del total de l’activitat firal prevista per a l’any vinent al conjunt de Catalunya. A l’Alt Camp se celebraran 4 fires. La directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, ha avançat aquest dimecres les principals dades del nou calendari firal en la inauguració de la 24a edició del Congrés de Fires de Catalunya, que s’ha celebrat aquesta setmana a les Borges Blanques.

En el marc de la inauguració, Vilalta va destacar que “les bones xifres de les fires per al 2018 consoliden Catalunya com una terra de tradició firal i ens converteix en un país punter a Europa en l’àmbit firal”.

 Del total de 72 fires previstes a la demarcació —totes d’àmbit comarcal i local—, 34 corresponen a les comarques del Camp de Tarragona, i 38 fires a Terres de l’Ebre.

Catalunya acollirà 458 fires l’any 2018
Al llarg de 2018, Catalunya acollirà 458 fires, de les quals 43 seran d’àmbit internacional i estatal i 415 d’àmbit català, comarcal o local. En els darrers onze anys, el sector firal a Catalunya s’ha evidenciat com molt resistent, ja que tot i en els períodes de major incidència de la crisi, el nombre de fires celebrades arreu del territori sempre ha estat per sobre de les 410. En la darrera dècada, l’activitat firal s’ha mantingut i fins i tot ha experimentat una progressió positiva.
En relació amb el 2017, l’any que ve se celebraran 9 fires menys (un 1,9% menys), un lleuger descens que s‘explica perquè la majoria de fires internacionals i estatals de caràcter biennal se celebren en anys senars, i no parells. Tenint en compte aquest factor estructural, si es compara amb el 2016 —l’any parell anterior—, en el qual se’n van celebrar 454, les fires previstes per al 2018 representen un augment del 0,9%.