La sisena edició de la Festa de la Música a l'Espluga reivindica les llibertats

La 6a Festa de la Música de l'Espluga s'ha celebrat aquest diumenge 26 de novembre, com sempre, realitzant-se la setmana entorn a la festivitat de Santa Cecília, patrona dels músics.

El tret de sortida d’aquesta edició es feia a la plaça Montserrat Canals amb l’actuació de la Batucada dels Diables de l’Espluga. Tot seguit la música es traslladava a la Sala Folch i Torres del Casalet de l’Espluga. Aquest espai ha acollit la resta d’actuacions, ja que enguany la Festa de la Música no manté el format itinerant de les darreres edicions.

Han actuat l’Orquestra i el Cor Treu-li la Pols al Teu Instrument, els alumnes de l’Escola Municipal de Música de l’Espluga, el grup espluguí Apalanke, la formació The Big Ones, Sukha Sound i també Júlia Valls.

Aquesta 6a edició de la Festa de la Música incorporava, a més, un final de festa diferent, i s'ha sumat al projecte “Música per la Llibertat”, sorgit arreu del país i liderat per Anna Ortega, que a través de la música vol donar visibilitat a l’empresonament de membres de la societat civil i polítics del nostre país i demanar-ne l’alliberament. L’objectiu de “Música per la Llibertat” és aconseguir que El cant dels ocells s’interpreti cada dia a la majoria de municipis d’arreu de Catalunya per defensar la llibertat. En el cas d'aquesta celebració a l'Espluga, s'ha convidat a tothom a afegir-se a tocar El cant dels ocells per tancar aquesta 6a edició de la Festa de la Música.