Montblanc dona la benvinguda als Reis Mags

Montblanc

Cavalcada de Reis a Montblanc
Cavalcada de Reis a Montblanc | Anna Torija
Montblanc ha viscut aquest divendres 5 de gener l'arribada dels Reis Mags. A partir de les sis de la tarda, i després que Ses Majestats visitèssin els avis de la Residència-Llar Conca de Barberà, s'iniciava la Gran Cavalcada de Reis. Enguany es continuava amb el recorregut que es va modificar l'any passat i, per tant, la cavalcada començava des de l'Avinguda Doctor Folch. A partir d'aquí les carrosses, patges, músics, regals i carbó que conformaven la cavalcada es dirigien a la Muralla Sant Jordi, arribant a la Plaça de Sant Francesc, per tirar carrer Major avall fins a la Plaça de Santa Anna. Tot seguit, es continuava per la Muralla Santa Tecla i es girava al Portal de Bové per pujar el carrer Riber i finalitzar el recorregut a la Plaça Major, un dels punts on més montblanquins i montblanquines donaven la benvinguda a Melcior, Gaspar i Baltasar. Durant el trajecte els tres Reis, així com els patges, anàven repartint caramels a tots els assistents. També es podia veure com els més petits lluïen els tubs de llum que se'ls va entregar el dia que van donar la carta al patge.

Un cop a la plaça Major, els Reis Mags baixaven de les seves carrosses i es dirigien a l'ajuntament on eren rebuts per les autoritats locals. Després, Melcior, Gaspar i Baltasar sortien al balcó a saludar els nens i nenes de Montblanc i l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, feia entrega a Ses Majestats de la clau de la vila per poder entrar a totes les cases. Música i una pluja de papers de colors tancaven la festa en una plaça Major plena de gom a gom.

Una de les novetats d'enguany a destacar d'aquesta cavalcada ha estat l'estrena dels vestits dels patges, que s'han renovat totalment per aquests Reis 2018. Així doncs enguany s'han estrenat una norantena de vestits que s'han confeccionat pels patges gràcies a diferents voluntàries.