La majoria de visitants del Pessebre Vivent de l'Espluga eren del Camp de Tarragona

L'Espluga de Francolí

El Pessebre Vivent de l’Espluga ha fet públiques les dades de procedència dels visitants d’aquesta última edició, prop de 3.000, procedents sobretot de les comarques del Camp de Tarragona. Destaca el fet que la meitat dels visitants van venir de fora de l’Espluga de Francolí, tot i que el públic del mateix municipi s’ha consolidat en aquesta ocasió, arribant els 1.454 espluguins, una de les xifres rècord d’entre els principals grans esdeveniments que es fan a la població.

Com ja va passar en l’edició del 2015, els visitants procedents de les comarques del Camp de Tarragona són el potencial més important. De fet, els visitants procedents de la resta de pobles de la Conca de Barberà han suposat el 15% dels visitants, la majoria procedents de Montblanc. De la resta del Camp de Tarragona (el 16% del total), la majoria venien de les ciutats de Tarragona, Reus i Valls, també municipis com Alcover o Vila-seca, el Pla de Santa Maria o el Vendrell, el Pont d’Armentera i el Pla de Penedès.

Per contra, els visitants procedents de comarques com el Segrià, les Garrigues o l’Urgell només representen el 7% del total, quantitat similar als visitants de les comarques de Barcelona, sobretot de la capital catalana i ciutats com Terrassa. En menor grau van venir visitants de les Terres de l’Ebre o del Pirineu i de les comarques de Girona. Un 1% dels visitants procedien de fora de Catalunya.