Es crea "Montblanc es mou", un projecte de mobilitat escolar

Montblanc

Reunió de la setmana passada amb les AMPES, la direcció de les escoles i diversos regidors de l'ajuntament
Reunió de la setmana passada amb les AMPES, la direcció de les escoles i diversos regidors de l'ajuntament | Cedida
“Montblanc es mou” és un projecte que vol potenciar els camins segurs per anar a l’escola. Les AMPES de l’escola Les Muralles i l’escola i Institut Mare de Déu de la Serra s’han mobilitzat perquè el projecte agafi forma. A més de les AMPES, la direcció de les escoles s’ha implicat perquè consideren molt important que els nens i nenes puguin anar a l’escola sols i segurs, o acompanyats per familiars o voluntaris per rutes més segures. La tercera part implicada és l’ajuntament de Montblanc, a través de les regidories d’Urbanisme i Salut Pública, Ensenyament i Seguretat i Mobilitat.

Els principals objectius del camí escolar són: afavorir una mobilitat sostenible i la mobilitat a peu a Montblanc, facilitar la mobilitat autònoma dels nens i nenes en els seus trajectes escolars, millorar el coneixement del barri, millorar la capacitat d'orientació, identificar les situacions de perill (seguretat viària), assolir hàbits de vida més saludables o reduir les emissions de CO2.

Les escoles faran una enquesta als seus alumnes i famílies per saber com arriben a l’escola, quan tarden, quines rutes fan… Aquestes dades serviran per analitzar si la majoria d’alumnes van a peu, amb cotxe, amb bicicleta o amb altres transports a l’escola i es podrà valorar com millorar les rutes a peu o quins camins són més segurs per arribar a cada escola.