Educadores de llars d’infants de la comarca visiten dues llars de Lleida

El dissabte 3 de març, vint educadores de diferents llars d'infants de la comarca van anar a visitar dues llars d’infants municipals: La Llar d’Infants El Carrilet d’Albatàrrec i l’Escola Bressol Municipal Secà de Lleida.

Una mica abans de les 9 van arribar a la Llar d’Infants El Carrilet, i després de la benvinguda de la directora, el seu equip i l’alcalde de la localitat, els van explicar el projecte educatiu d’aquest centre que, cada curs és diferent depenent de l’artista que exposa al Centre d’Art la Panera de Lleida. Aquests projectes ajuden els infants en el seu procés de desenvolupament, arrelat a l’entorn, on la relació amb la família és primordial per compartir l’acció educativa.

A un quart d’una van arribar a la l’Escola Bressol Municipal Secà de Lleida, creada el 1976 i que des dels seus inicis acull els nivells educatius P1 i P2; els esperava la directora juntament amb dues companyes, i després de la benvinguda  van visitar les instal·lacions repartides en dos grups com si fessin portes obertes, sempre acompanyades de les mestres d’educació infantil, que els ho anaven explicant tot. Un fet interessant és que els seus alumnes cada dia esmorzen fruita  que els pares porten un dia a la setmana, durant tot el curs. El seu projecte educatiu desenvolupa aspectes com l’afectivitat, els hàbits i rutines, l’autonomia, l’aprenentatge vivencial, la creativitat, (projecte d’art amb el Centre d’Art la Panera), el joc i moviment, i l’educació en valors, compartint la tasca educativa amb les famílies.