Montblanc començarà la prova pilot de la recollida de brossa porta a porta el mes de setembre

Montblanc

Montblanc començarà el mes de setembre la prova pilot de la recollida de brossa porta a porta, de moment, per la zona del barri vell. De moment, durant la Setmana Medieval es vol promocionar i fer efectiva la recollida selectiva dels residus que cada taverna genera, i en aquest sentit, es dotarà les diferents tevernes dels contenidors adequats per tal que no es barregin els residus i siguin recollits de forma adequada. A més a més, es designarà una persona per tal d'anar comprovant que es fa un ús adequat dels diferents contenidors i que cada taverna fa de forma correcta la seva recollida selectiva.

Tot plegat arriba perquè la recollida selectiva de la capital de la Conca de Barberà se situa actualment entre un 48-50% i segons la normativa europea s'hauria d'arribar ja en aquest punt al 70%. En d'altres poblacions que s'ha iniciat la recollida de residus porta a porta, de percentatges similars al montblanquí, s'ha arribat o inclús superat ràpidament el percentatge del 70%, i a Montblanc es vol repetir aquest èxit amb l'objectiu d'arribar al percentatge en la recollida de residus, amb l'afegit que el vas abocador del Centre Comarcal de Tractament de Residus Municipals es troba actualment ja molt ple.

La posada en funcionament del porta a porta comportarà alliberar diferents espais que ara estan ocupats per contenidors, ja siguin convencionals o dels pocs que estan soterrats.