Aquest 17 de març, amb el pregó, s'enceten els actes de la Setmana Santa de Montblanc

Aquest dissabte 17 de març tindrà lloc a l'eslgésia de Sant Marçal de Montblnac, a dos quarts de 7 de la tarda, el XX Pregó de Setmana Santa. L'acte donarà el tret de sortida al programa de la Setmana Santa montblanquina, i a la XXIII Setmana Santa Cultural que es realitza fins el 24 de març. El programa d'actes ha sortit al carrer aquests dies i, amb ell, també s'ha donat a conèixer el cartell, amb una fotografia d'Albert Carreras.

El pregó enguany anirà a càrrec de Maria Montserrat Domingo, Anacoreta de Sant Joan de Codolar (Priorat). A més, en aquest acte es farà l'entrega de premis del 17è Concurs de Dibuix de Setmana Santa. També dissabte es celebrarà la missa pels difunts congregats de la Puríssima Sang amb l'Schola Cantorum de Sant Miquel de Montblanc.

El següent acte del programa serà la participació dels Armats de Montblanc a la Trobada d'Armats de les Comarques Tarragonines que es fa el 18 de març a Riudoms.

Dilluns, 19 de març, hi haurà la celebració penitencial a Santa Maria a les set de la tarda i, una hora més tard, a Sant Marçal, es comptarà amb un recital de poesia "homenatge a Mossèn Ramon Muntanyola". A partir de dimarts 20 s'iniciaran les diferents conferències a les vuit del vespre, a l'església de Sant Marçal. Laura Panadés, Ramon Maria Huguet, Joaquim  Queralt i Jorge Echeverri són els encarregats d'oferir diferents xerrades al llarg de la setmana. A més, divendres es farà un concert-audició pels alumnes de l'Escola Municipal de Música de Montblanc.

Diumenge 25 de març, Diumenge de Rams, s'iniciarà la Setmana Santa pròpiament dita a la capital de la Conca de Barberà, amb la benedicció de  Rams. Dijous Sant es farà la processó del Misteri de l'Hort, la missa del Sant Sopar i l'Hora Santa. Pel que fa als actes de Divendres Sant, com és habitual, s'iniciaran amb el solemne Viacrucis, la Vetlla al Sant Crist durant el dia, el repartiment i recollida dels Passos, i a les deu de la nit, la Solemne Processó del Sant Enterrament. L'endemà es celebrarà la Solemne Vetlla Pasqual i, Diumenge de Pasqua, la missa de Pasqua.