La Conca obté diferents reconeixements als Premis Cambra Reus 2018

Aquest dijous 12 d'abril s'ha celebrat l'entrega dels Premis Cambra de Reus 2018. La llista de premis es feia saber dies abans, de la mà del president de la Cambra, Isaac Sanromà, i el regidor de promoció econòmica de l’Ajuntament de Reus, Marc Arza, que van descobrir la relació d’empreses guardonades en motiu dels Premis Cambra. La gala que es feia a l’auditori Antoni Gaudí de fira de Reus amb l’assistència, com a màxima autoritat, del President del Parlament de Catalunya, Roger Torrent. 

En la relació de premiats convé destacar empreses i institucions de la Conca de Barberà. Aquestes són:

CV MÈDICA (reconeixements Empreses)
Empresa especialitzada en la fabricació de material mèdic d´un sol ús. Les seves línies de producte són: esponges i manyoples sabonoses, raspalls prequirúrgics, productes sanitaris i productes d´infermeria com protectors, cabestrells, suports, productes de subjecció, etc. Tota la seva fabricació la duen a terme a les seves instal·lacions de Sarral, a la Conca de Barberà, utilitzant matèria primera de primera qualitat i de proveïdors homologats.

VINÍCOLA DE SARRAL (premis Enològics)
L’any 1907, a conseqüència de la fil·loxera, es fundà el Sindicat Agrícola de Sarral i, posteriorment, el 1913, el Sindicat de Vinicultors de Sarral. L’any 1959 abmdues entitats es fusionaren creant la Cooperativa Vinícola de Sarral. Actualment la cooperativa agrupa 680 socis, que conreen 1.100 hectàrees de vinya a tots els pobles de la Conca de Barberà. La seva producció es de 10 milions de quilos de raïm i té capacitat tècnica per elaborar vins de gran qualitat. Així, l’any 1980 va començar l’elaboració de cava i actualment s’embotellen caves i vins amb D.O. Conca de Barberà i Catalunya, gairebé dos milions d’ampolles, moltes d’elles amb la seva marca “Portell”. Els socis, a través de la Secció de Crèdit, han donat suport durant tots aquests anys a les diverses inversions xifrades, en total, en 14 milions d’euros.

ROSA MARIA TORRES
Celler situat a Sarral, fundat el 1993 per l’Economista, Historiador, Politòleg i Enginyer Juan Vidri Mas, fill d’Indians que es van instaurar al Salvador. Vidri va recuperar les vinyes familiars i va adquirir nous terrenys a la Conca de Barberà, plantant varietats principalment franceses que va conèixer durant els seus viatges a França, sent el pioner a Espanya a plantar l’apreciada varietat Viognier. El celler es caracteritza per la cura en tots els processos de vinificació, creant vins reconeguts internacionalment com el Susel o el Saüc. Actualment és el seu fill, l’Enric Vidri Torres, qui està al càrrec del Celler, preservant el caràcter familiar i l’alta qualitat dels vins.

CA LA COVA (premis Comercials) 
Negoci artesà familiar nascut a Vimbodí i Poblet el 1937, dedicat a la cansaladeriaxarcuteria. Actualment està liderat per la tercera generació, la Natàlia, que des del 2014 és membre de la Confraria del Gras i el Magre de Catalunya i forma part de la junta del Gremi de Carnissers de Tarragona. Tots els productes de Ca la Cova, estan fets artesanament amb carns de proximitat i primera qualitat. Es cuiden des de les elaboracions mes antigues, fins a les mes innovadores, i l’atenció al client és una premissa bàsica, escoltant-lo i assessorant-lo per oferir un producte adequat i de qualitat. L’obrador de Ca la Cova també s’obre als més petits per fer talles didàctics.

HOSTATGERIA DE POBLET (premis Turisme)
Dins del recinte del gran Monestir de Poblet, declarat Patrimoni de la Humanitat de la Unesco el 1991, trobem L’Hostatgeria de Poblet inaugurada a l´any 2010 i que fou creada amb la voluntat de donar a conèixer al gran públic la Comunitat Cistercenca oferint així l’oportunitat de viure de prop la seva espiritualitat i el bagatge cultural i històric tant del recinte com de l´entorn que l´ envolta. Disposa de 42 habitacions amb sales de reunions, serveis de cafeteria i restaurant a més d´organització de visites, activitats i esdeveniments tant per a particulars com a empreses. Cal destacar que te el segell de Destinació familiar de la Agència Catalana de Turisme a més del Distintiu de garantia de qualitat ambiental concedit per Departament de Territori, Sostenibilitat i Medi Ambient.

MUSEU DE LA VIDA RURAL DE L’ESPLUGA DE FRANCOLÍ (premis Honor)
Institució cultural privada creada l'any 1988 per la Fundació Carulla que pretén mostrar totes les característiques de la vida tradicional a les viles i pobles de 13 Catalunya, fent especial esment a la pagesia com a element primordialment destacat del món rural. Conté un variat fons de peces en exposició permanent relacionades amb la vida tradicional, la cultura, la pagesia, les arts i oficis artesanals. Les col·leccions del MVR estan dividides en diverses seccions instal·lades museogràficament per recórrer a través del temps i fins a l'actualitat el coneixement del món rural català.