La Diputació millorarà entorns naturals i urbans dels muncipis de la Conca gràcies els Plans d'Ocupació Comarcals 2018

La Diputació de Tarragona, en col·laboració amb els consells comarcals, impulsa un any més els Plans d'Ocupació Comarcals amb l'objectiu de dinamitzar el mercat laboral al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre. El president de la Diputació, Josep Poblet, i els representants dels consells comarcals signaven el passat divendres els convenis que milloraran entorns naturals i urbans de 139 municipis de la demarcació i que proporcionaran feina a 50 persones.
 
A cada comarca, un grup de 5 persones que fins ara es trobaven en situació d'atur seran contractades, seleccionades i dirigides per la Diputació de Tarragona per posar-se al servei dels projectes que els consells comarcals, atenent a les necessitats dels municipis, hauran triat per executar. Cadascun d'aquests plans d'ocupació tindrà una durada de 6 mesos, prorrogables a 6 mesos més. El pressupost que la Diputació destina enguany per a la realització dels plans és de 559.959,97 euros.
 
Els beneficiaris dels plans d'ocupació comarcals rebran formació complementària dirigida a millorar les seves habilitats personals i professionals i a afavorir la posterior inserció al mercat laboral. A més, en finalitzar el pla, la Diputació també els oferirà suport en la recerca activa de feina, orientació laboral i els farà un seguiment per avaluar la seva situació laboral.
 
A la Conca de Barberà, es duran a terme actuacions de millora i embelliment d'espais verds i municipals, a més de tasques de pintura i execució de petits treballs a espais públics dels 22 municipis que conformen la comarca i a diferents instal·lacions del Consell Comarcal.