Les Festes de Sant Maties de Montblanc ja estan en marxa. Coneix els actes

Montblanc

Cartell de les Festes de Sant Maties 2018
Cartell de les Festes de Sant Maties 2018 | Cedida

Les Festes de Sant Maties ja han donat el seu tret de sortida i endavant espera un cap de setmana de celebració de la festa del patró de Montblanc que compta amb diferents activitats. 

Divendres, dia 11

- A les 7 de la tarda, a la Sala Sant Miquel, INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ del 25è aniversari de la Coral Flor de Lis. (Romandrà oberta fins al dia 20 de maig).

- A les 8 del vespre, a l’església de Santa Maria, SALVE SOLEMNE en honor a Sant Maties, amb l'acompanyament de l'Schola Cantorum Sant Miquel.

- En acabar, a la Plaça Major, SEGUICI POPULAR (Àliga, Grallers Montblanc, Nanos, Gegants, Banda de Música Verge de la Serra i Ball de Bastons).

- A 2/4 de 12 de la nit, al Casal, CONCERT AMB JOAN MIQUEL OLIVER (Antònia Font) i la seva banda. Presentant el seu últim treball “Atlantis”.
 

Dissabte, dia 12

- A les 8 del matí, pels carrers de la vila, MATINES pels grups de grallers de la Vila.

- A les 11 del matí, a l’església de Santa Maria, OFICI SOLEMNE, en honor a Sant Maties, patró de Montblanc, amb l'acompanyament de la Coral Flor de Lis, assistència d’autoritats i seguici popular.

- En acabar, a la plaça Major, SEGUICI POPULAR (Drac, Àliga, Cucafera, Grallers Montblanc, Mulassa, Grallers “Amics dels Gegants”, Nanos, Gegants, Ball de Bastons, Banda de Música Verge de la Serra i Torraires de Montblanc).

- A les 5 de la tarda, des del carrer del Casal, V TIMBALADA. Pels carrers i places de la vila. En passar per la Plaça Major, exhibició de tocs. Organitza: Dimonis de Montblanc.

- A les 7 de la tarda, a la plaça Major, BALLADA DE SARDANES amb la Cobla Bellpuig. Reconeixement als membres de les diferents anelles que hi ha hagut a Montblanc. Acte: Capital de la Sardana 2018.

- A les 10 de la nit, al Casal, ACTUACIÓ DE CRIS JUANICO I COBLA (Preus: Anticipada 10 € / Taquilla 15 €. Venda d’entrades a l’oficina de turisme a partir del 2 de maig). Acte: Capital de la Sardana 2018

- A les 12 de la nit, Pavelló Casal Montblanquí, CONCERT AL·LUCINÒGENS I DJ CARLOS ISSEI Organitza: Dimonis de Montblanc.
 

Diumenge, dia 13

XXIII TROBADA GEGANTERA A MONTBLANC 10 anys dels Veguers de Montblanc «Mostra de germans de cartó» Organitza: Amics dels Gegants.

- A partir de 2/4 de 10 del matí, a la Muralla de Sant Francesc (Davant del mercat), ARRIBADA DE LES COLLES CONVIDADES I PLANTADA DE GEGANTS I BESTIARI

COLLES CONVIDADES: Amb els «germans de cartó»: Gegants del Tricentenari de Barcelona, Gegants d’Ullastrell, Gegants de Mollet del Vallès, Gegants d’Esparreguera, Gegants del Poble Sec de Barcelona, Gegants de Moià, Gegant Antoni Gaudí de Riudoms, Gegants de les Franqueses, Gegants de Martorell, Gegants Lo Curco i la Quera de Juneda, Gegants Els Veguers de Montblanc. I també, amb la participació dels grups locals: Mulasseta de Montblanc Gegants del Barri Montserrat de Montblanc, Aligot i Drac Petit de Montblanc, Àliga i Drac de Montblanc, Cucafera de Montblanc, Grallers de Montblanc.


- A 2/4 de 12 del migdia, pels carrers i places del nucli antic, INICI DE LA CERCAVILA DE GEGANTS I BESTIARI Recorregut: Pl. Sant Francesc – Major – St. Josep – Font de la Vila – Riber – Pere Berenguer de Vilafranca – Pl. Major.


- A 1/4 d'1, a la Plaça Major, ENTRADA DE LLUÏMENT DELS GEGANTS I BESTIARI Una trentena de gegants d’arreu de Catalunya s’uniran en una gran anella per ballar la sardana «Montblanc capital de la sardana». Acte: Capital de la Sardana 2018.

- A la 1, a la Plaça Major, COMIAT DE LES COLLES fins a la plaça de Sant Francesc

- A partir de les 11, a les residències de la Vila, VISITA I CANTADA als avis residents. Organitza: Coral Flor de Lis.

- A les 12 del migdia, al complex esportiu Josep Gomis, PARTIT DE FÚTBOL dels Veterans C.F. Montblanc i Veterans A.T. Pla de Santa Maria. Organitza: Veterans C.F. Montblanc.

- A les 12 del migdia, a la plaça Catalunya, VERMUT PRIMAVERAL, amb música de PD Soul Rebels i concert de Carles Belda. Organitza: L'Empelt - Ateneu popular de la Conca de Barberà.

- A la 1 del migdia, a la plaça Major, DIADA CASTELLERA DE SANT MATIES, amb l'actuació dels Xiquets de Cambrils, Xiquets de Vila-seca i Torraires de Montblanc. Organitza: Torraires de Montblanc.

- A 2/4 de tres de la tarda, a la plaça Catalunya, DINAR POPULAR - Donatiu de 8€ - fideuà de peix + beguda + pa + postres (opció vegetariana). Organitza: L'Empelt - Ateneu popular de la Conca de Barberà.

- A les 2/4 de 6 de la tarda, des de la plaça de Sant Francesc, CERCAVILA DEL SEGUICI PETIT 

- A arribar, a la plaça Major, ACTUACIÓ DEL SEGUICI PETIT (Drac Petit i Aligot, Grallers de la “Colla Petita”, Mulasseta, Grallers “Amics dels Gegants”, Colla Petita del Ball de Bastons i Colla Petita dels Torraires de Montblanc).

- A continuació, a la plaça Sant Francesc, FESTA HOLI, activitat per recaptar fons per la casa del Xuclis de l’AFANOC. Organitza: Totalgym i Energy for you.

- A 2/4 de 7, al Teatre del Centre Cultural Sant Jordi, INICI DE LA MOSTRA DE TEATRE AMATEUR Actuació del grup de Teatre de Sant Joan de Vilatorrada, amb «Cop de Rock». Preu: 10€. Organitza: Grup de Teatre Fila Zero.
 

ALTRES ACTES

Dissabte, dia 19

NITS DELS MUSEUS 2018 “DANSA I MÚSICA AL MUSEU” (ACTES GRATUÏTS)

- A les 10 de la nit, al Centre d'Interpretació d'Art Rupestre, VISTA GUIADA AMB DANSA on l'Art Rupestre i la dansa contemporània es fusionaran, per traslladar-nos a un món màgic i espiritual a través de les manifestacions corporals de la dansa i de les pintures rupestres de les nostres muntanyes. (Amb la col·laboració de l'Escola de Dansa del Casal de l'Espluga de Francolí).

- A les 11 de la nit, al Museu Marès, VISITA COMENTADA AMB CANT GREGORIÀ Es comentaran les principals obres del museu, amb l’acompanyament de les interpretacions de cant gregorià per la Schola Cantorum Sant Miquel de Montblanc. Organitza: Museu Comarcal de la Conca de Barberà