El vidrier nord-americà Grant Garmezy crearà escultures en directe al Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet

Comarques

La fauna salvatge de l’Amèrica del Nord és la font d’inspiració de moltes de les escultures en vidre de l’artista dels Estats Units Grant Garmezy. Qui aquest cap de setmana s’acosti al Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet podrà veure’l en directe donant forma i volum a un seguit de realistes criatures que habiten el seu continent.

El reconegut vidrier hi serà en l’horari habitual del Museu, dissabte dia 12, de 10 h a 13 h i de 16 h a 18 h, i diumenge dia 13, de 10 h a 13 h. A banda de la demostració a Vimbodí i Poblet, Garmezy només n’ha fet una altra més durant la seva estada a l’Estat. Ha estat al taller de vidre Argia Badago, a Irun (País Basc), el dimecres dia 9 i el dijous dia 10 de maig.

Amb aquesta estada de l’artista nord-americà, el Museu i Forn del Vidre (www.museudelvidre.cat) estrena les demostracions d’artistes vidriers d’arreu que vulguin treballar puntualment al taller del forn i fer-hi demostracions al públic. Es tracta d’una iniciativa amb què l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet, gestor de l’equipament, pretén donar cabuda a nous mètodes i estils en vidre, i oferir així noves propostes al visitant.

L’alcalde del municipi, Joan Güell, i la regidora de Turisme, Rosa Albes, assenyalen que les estades periòdiques d’artistes vidriers al Museu i Forn del Vidre també convertiran aquest equipament en un referent pel que fa al vidre d’avantguarda, més enllà del vidre tradicional.