L’Orquestra Simfònica Tekhné torna a Vimbodí i Poblet el 19 de maig, amb un gran concert gratuït amb peces de Mendelssohn, Wagner i Borodin

La formació, integrada per una seixantena de músics dirigits per Gerard Pastor, actuarà a l’església parroquial de la vila

L’església cistercenca de la Transfiguració del Senyor de la vila de Vimbodí acollirà el proper dissabte 19 de maig (17.00h) l’únic concert de l’orquestra Simfònica Tekhné a les comarques de Tarragona dins la seva gira primavera-estiu. Es tracta també d’una de les poques i escollides actuacions que la prestigiosa formació musical barcelonina ofereix a Catalunya durant aquest mateix període. La Simfònica Tekhné ja va ja oferir un concert l’any passat al municipi de Vimbodí i Poblet, que va recollir nombrosos aplaudiments. 

La Simfònica Tekhné (www.simfonicatekhne.com) interpretarà ‘En les estepes de l’Àsia central’, d’Alexander Borodin; la ‘Mort de Siegfrid’, de Richard Wagner, i la Simfonia número 3, Escocesa, de Felix Mendelssohn. L’entrada serà gratuïta, si bé l’aforament serà limitat per estricte ordre d’arribada. L’actuació d’aquesta formació musical en aquesta vila de la Conca de Barberà compta amb el patrocini de l’empresa tèxtil Grettel, del vimbodinenc José Alberto Cortina, i la col·laboració de l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet i de la Parròquia de la Transfiguració del Senyor.

Dirigida pel compositor, pianista i director d’orquestra Gerard Pastor, la Simfònica Tekhné (www.simfonicatekhne.com) és una orquestra per a músics joves que han dedicat molts anys a l’estudi de l’instrument. Tot i que la majoria dels seus membres no exerceixen professionalment, volen seguir gaudint de la música i especialment de la música simfònica. Actualment la plantilla base de l’orquestra compta amb uns cinquanta membres, als quals se n’afegeixen una desena en funció de les necessitats del repertori. La formació es troba sota l’aixopluc de l’Associació de Joves Músics de Barcelona, un espai de confluència d’interessos culturals i musicals que possibilita el desenvolupament de les activitats i concerts organitzats per l’orquestra.

El concert a Vimbodí esdevé una oportunitat única a les comarques tarragonines per gaudir d’una formació musical que destaca per la seva qualitat i projecció. D’altra banda, el programa que han escollit permetrà gaudir d’algunes de les millors peces de Mendelssohn, Wagner i Borodin. Tot plegat reunit en el marc incomparable de l’església de la Transfiguració del Senyor, construïda al segle XIII.