L’Obra Social ”la Caixa” ha obert les convocatòries d’ajudes socials a projectes d’acció social en l’àmbit rural 

L’Obra Social ”la Caixa” ha obert la convocatòria d’ajudes socials a projectes d’acció social en l’àmbit rural, destinats a promoure la plena integració de persones amb discapacitat o en situació de vulnerabilitat. La convocatòria estarà oberta que les entitats socials puguin presentar les seves iniciatives fins al 21 de maig.

Aquesta crida a entitats forma part de les Convocatòries d’Ajudes a Projectes Socials 2018, a través del qual dona suport a organitzacions sense ànim de lucre que treballen per millorar la qualitat de vida de persones en situació vulnerable a través de diferents línies d’actuació.

El 2017 es van concedir a Catalunya ajudes per valor de 187.780 euros a 6 projectes d’acció social destinats a promoure la plena integració de 4.000 persones amb discapacitat o en situació de vulnerabilitat social; residents a zones rurals de tot Catalunya participaran en aquests projectes d’integració.

Aquesta convocatòria s’emmarca en el Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials, que impulsa anualment l’Obra Social ”la Caixa”. En total, aquest any es preveu destinar més de 19,8 milions d’euros al Programa per atendre diferents àrees, sempre amb el propòsit d’oferir oportunitats als col·lectius en situació de vulnerabilitat social.

Per a la selecció dels projectes, a més d’avaluar els objectius, la metodologia i l’impacte previst, també s’ha valorat la complementarietat amb els recursos existents al territori, el suport de l’Administració i la col·laboració efectiva entre las entitats a través del partenariat, la participació dels destinataris, el voluntariat i la implicació de la comunitat on es desenvolupen.

Convocatòries d’ajuts a projectes socials 2017
Les línies d’actuació de les Convocatòries 2017 donen continuïtat a les establertes el 2016:

Promoció de l’autonomia i atenció a l’envelliment, la discapacitat i la dependència
Projectes que fomenten la qualitat de vida, independència i autonomia de les persones amb discapacitat o d’aquelles que, per raons d’envelliment o malaltia, pateixen un deteriorament de les seves capacitats i la seva salut.

Lluita contra la pobresa infantil i l’exclusió social
Projectes que promouen el desenvolupament educatiu i social de nens, nenes i joves, així com la igualtat d’oportunitats per a persones en situació vulnerable i de pobresa, sempre potenciant la família com a nucli actiu de tots els seus integrants.

Habitatges temporals d’inclusió social
L’accés a l’habitatge significa l’accés a una autonomia plena per a col·lectius en risc d’exclusió. Aquesta convocatòria es dirigeix a entitats que treballen per garantir aquest dret a persones amb discapacitats o en situació vulnerable.

Inserció sociolaboral
Projectes d’inserció sociolaboral per a persones amb discapacitat o en situació de vulnerabilitat social. També hi són convidades entitats que milloren l’ocupabilitat i la creació de llocs de treball.