Compte enrere per al III Concurs de Pintura Ràpida

Els carrers, places i paratges del municipi de Vimbodí i Poblet s’obren als artistes que vulguin immortalitzar-los amb motiu del III Concurs de Pintura Ràpida Potau-Campdesuñer, que tindrà lloc el proper 26 de maig. Aquesta tercera edició atorgarà un total de 2.200 € en premis: un primer, un segon i un tercer premis de 700 €, 500 € i 300 € respectivament, i el premi especial Vila Vidriera, dotat també amb 700 €.

Pel que fa a aquesta categoria a l’entorn del vidre, serà per a la millor obra que inclogui alguna referència a aquesta tradició local (una o diverses peces de vidre, l’edifici del Museu i Forn del Vidre, el forn, etc.). El participant que es decideixi per aquesta temàtica igualment podrà optar als premis generals, tal com estableixen les bases (es poden consultar a www.vimbodiipoblet.cat). Les preinscripcions es poden fer a través del correu comunicacio@vimbodiipoblet.cat.

Com en els anys anteriors, la inscripció serà gratuïta. Pel que fa al jurat, un any més destaca per la seva expertesa en el camp artístic. Concretament, estarà integrat per Àlvar Calvet, artista i professor a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona; Ilona Frijhoff, pintora i experta en l’art i la història del monestir de Poblet; Francesc Farré, responsable de l’escola de pintura Damià Roig de Vimbodí i Poblet; Josep M. Potau, fotògraf, restaurador i net del pintor Joan Potau, i Albert Garcia, regidor de Festes de l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet.

Organitzat per l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet, el III Concurs de Pintura Ràpida Potau-Campdesuñer compta amb la col·laboració de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona, l’escola de pintura Damià Roig, el Museu i Forn del Vidre, i Aixut Interiorisme, empresa que ha dissenyat el logo del certamen. Enguany, els artistes participants que ho desitgin, així com els seus acompanyants, podran visitar de franc el Museu i Forn del Vidre (www.museudelvidre.cat) i assistir a una demostració en directe de vidre bufat.

El certamen es va crear el 2016 en el marc de l’any commemoratiu que el municipi va dedicar als destacats artistes locals Joan Potau (1882-1936) i Adrià Campdesuñer (1891-1946). La primera edició va aplegar 15 pintors d’arreu de Catalunya i també de més enllà, i l’any següent la xifra va arribar als 25. L’edició de l’any passat va guardonar Mercè Humedas, Joan Josep Català, Rafael Badia Borlansa, Ramon Pujolà, Josep M. Batlle, Joan J. Pérez Garbó, Josep Cebrian, Joan C. Pérez Sullà i Biel Nadal, entre premis i accèssits.