El Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí se suma a la celebració del Dia Internacional dels Museus

El Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí s’uneix a la celebració del Dia Internacional dels Museus i aquest proper dissabte, dia 19 de maig, de les 10.30 h a la 1 de la matinada el Museu el celebrarà amb un extens programa d’actes per a tots els públics, amb entrada lliure i activitats gratuïtes.

PROGRAMA
– 10.30 - 1 de la matinada: PORTES OBERTES
– 16 - 20 h: Cinefòrum. Las uvas de la ira de John Ford.
Adaptació de la novel·la homònima de John Steinbeck, que narra l’infortuni d’una família americana abocada a l’èxode d’Oklahoma a Califòrnia per culpa del Dust Bowl i la Gran Depressió.
Projecció de la pel·lícula i debat posterior amb Jaume Roures, director general del grup Mediapro, i Andreu Mayayo, catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona.
Al voltant de l’exposició “The Dust Bowl. Quan la natura es rebel·la”.
– 18 - 19 h: Espectacle infantil. “El món a les teves mans” La Factoria Bram proposa una mirada alternativa, rigorosa i participativa als efectes del canvi climàtic, perquè els més petits puguin fer-se’n una idea de la situació des d’una perspectiva dinàmica i didàctica.
– 20 - 21 h: Visita comentada a l’exposició “The Dust Bowl. Quan la natura es rebel·la”. El Dust Bowl, la crisi ecològica i humanitària que va obligar milers de famílies nord-americanes a migrar durant els anys trenta per culpa dels mals usos agrícoles, ens serveix d’exemple per entendre un dels efectes que el canvi climàtic està provocant: les migracions climàtiques. Visita comentada a càrrec d’Albert Carreras, director del projecte expositiu.
– 21 - 23 h: Concert de Leitmotiv Cover & Jazz Band A mig camí entre el quintet de jazz i la banda de versions, el repertori de Leitmotiv va del jazz clàssic fins a temes actuals, blues, bossa nova i funk. Des de l’emotiu feeling ambiental fins a les cançons més ballables. Tot, en clau de jazz.
El museu disposarà d’un espai gastronòmic de 18 a 23 h. Durant tota la jornada es podrà veure, a la plaça interior del museu, l’obra d’art Proposta: lo riu és vida, que Jaume C. Pons Alorda, Rut Panusé i Albert Gusi van crear en el marc del projecte terra-lab.cat, guanyador del Premi Lluís Carulla 2015.