Arrenca amb èxit una nova edició de Festalateva, la Setmana de la Joventut de Montblanc

Montblanc

Festalateva, la catorzena edició de la Setmana de la Joventut de Montblanc ha començat amb una gran acollida entre el públic infantil i juvenil.

Durant tota la setmana, els més petits i els joves del Montblanc han pogut gaudir de les activitats lúdico-culturals que s’han dut a terme a la plaça de sant Francesc. Dilluns es va dur a terme un circuit de carts ecològics i de motor, el taller de Tuneja’t-shirt i el taller de ràdio a càrrec de ràdio Montblanc. Per acabar la tarda, la colla els Torraires de Montblanc van posar la nota cultural realitzant un taller per convertir-se en casteller per un dia. 

Dimarts durant tots els dia els joves van gaudir d’un skate parc. També es va dur a terme un taller de dolços a càrrec del jove montblanquí Joan Ollé, un taller de percussió i el taller de foc a càrrec dels diables Muralles de Foc. 

Dimecres a la tarda els participants van gaudir un tarda de circ amb amb malabars i un pòrtic acrobàtic gegant. El dimecres és un dels dies amb activitats més consolidades i populars del públic de Festalateva. Així, el tradicional concurs de síndries i taller de moda i estilisme a càrrec G perruquers van esdevenir un gran èxit de participació. També durant tota la tarda hi va haver taller de circ, que va acabar amb un gran espectacle. L’escola de ball Total Gym van posar la nota esportiva amb un taller de Zumba.
Per acabar la nit del dimecres el Festival Essències va organitzar dos tallers, un de aromateràpia i l’altre de maridatge de vins i assortiment de barquetes.

Després de l’èxit dels últims dos anys s’han mantingut les activitats nocturnes. Dilluns, més de 50 de joves van gaudir d’una de les activitats noves programades en aquestes edició de Festalateva, Geocatching els tresors de Montblanc, un cursa d’orientació per trobar tots els tresors amagats per els carrers de la vila. 

Dijous està previst una tarda d’aventures amb tirolina i el concurs d’aixecar caixes. Els Dimonis de Montblanc faran un taller de foc. A la nit, una nova edició del popular joc Scape Room, que enguany és realitzarà al Museu Arxiu. 

Divendres arribarà un dels moments més esperants per tots els joves de la vila perquè un tobogan aquàtic de 2 carrils i de 100m serà el protagonista de la tarda. Riure,  suar, gaudir, xutar, lliscar, participar, compartir, mullar-se... són algunes de les paraules que defineixen aquestes activitats. El tobogan anirà acompanyat d’inflables i la festa de l’escuma s’han previst divendres 6 de juliol a partir de les 17 h al carrer Baluard Santa Anna. 

El cap de setmana del 7 i 8 de juliol, estan previstos els actes més populars i participatius. Dissabte, a la tarda, 'Treu la peça', un acte que vol treure al carrer aquells gegants, nans i bestiari del seguici popular de Montblanc que els nens i les nenes han fet alguna vegada a casa seva, ja sigui amb cartró, paper o d'altres materials. Un cop finalitzada la cercavila es faran tallers de sardanes i per acabar un ballada conjunta a la plaça major acompanyat de la Cobla Contemporània. Seguidament, està prevista la caminada contra el càncer que sortirà a les 9 del vespre de la plaça de Sant Francesc.  A la nit, a plaça Catalunya la festa de jove organitzada en col·laboració amb l’Associació Juvenil Barjaula. Vivèrrids i els millors dj’s de la vila vetllaran perquè la festa del Barjauló sigui tot un èxit. Diumenge al matí, a partir de les 12 del matí, a la piscina municipal inflables d’aigua.