El món de la BTT d’alt nivell s’aplega a la 9a edició de la Vip Xtrem per les Muntanyes de Prades

Esports

El món de la BTT d’alt nivell s’ha aplegat, un any més, a la ViP Xtrem per les Muntanyes de Prades, amb sortida i arribada a la zona esportiva del municipi de Vimbodí i Poblet. Enguany, la 9a edició d’aquesta emblemàtica prova presentava dos recorreguts nous quant a traçat i llargada: 140 km (categoria Xtrem) i 74 km (categoria Pro), totes dues per paratges dels municipis de Vimbodí i Poblet, Montblanc i l’Espluga de Francolí (Conca de Barberà), Prades, Capafonts, la Febró i l’Arbolí (Baix Camp), Mont-ral (Alt Camp) i Cornudella de Montsant (Priorat). 

Els tres primers classificats en la modalitat Xtrem (140 km) han estat, respectivament, Marc Casanova, de Biciequip Centelles (06:56:34); Melcior Faja, de Blue Motors Neolith (06:58:54) i Domingo Castejón, de Club Ciclista Maikbike Vinaròs (07:37:47), respectivament. Pel que fa a la categoria d’equips de la mateixa modalitat, el primer ha estat el format per Juric Giménez i Rubén Sangüesa, de Fàbregues Catalunya Sud (07:40:48).

En la modalitat Pro, s’han classificat en les tres primeres posicions, respectivament, Sergio Vivanco, de Gabi Bike Cambrils (03:36:18), Oleguer Marín, de Cicles Sport (03:54:03) i Víctor Sevilla, de Biking Point (04:02:49). El podi femení d’aquesta mateixa modalitat ha estat per a Lourdes Cayetano, de Club Trail Tàrraco (04:57:19), Mónica Nieto, de Biking Point (05:04:19) i Eva Arteche, de Megabici (05:24:25). I pel que fa a equips d’aquesta modalitat Pro, el primer classificat ha estat per l’integrat per Víctor Sevilla i David Carballo, de Biking Point (04:02:49).

Un any més, la prova ha comptat amb participació de corredors del municipi. Han estat els vimbodinencs Esteve Puig, Josep Ramon Degràcia i Salvador Rimbau. Enguany s’han inscrit a la prova gairebé 200 ‘bikers’. jTotes les classificacions de la cursa es poden consultar a https://www.inscripcions.cat/vipxtrem2018p

Suport del voluntariat
La Vip Xtrem en BTT està organitzada per l’empresa tarragonina d’esports i lleure Eutiches (eutiches.com). L’Ajuntament de Vimbodí i Poblet (www.vimbodiipoblet.cat) és una de les institucions que dona suport a la Vip Xtrem, a través de la regidoria d'Esports, organisme que ha destacat el bon nivell de les persones participants un any més en la prova, al mateix temps que ha agraït la tasca duta a terme per les persones voluntàries i de tothom qui hi ha col·laborat al llarg de la jornada.