Vimbodí i Poblet reivindica l’obra que l’arquitecte Jujol va crear a l’església parroquial

Comarques

Vimbodí i Poblet difondrà arreu la seva obra jujoliana: l’altar de la Mare de Déu de Montserrat que l’arquitecte modernista Josep Maria Jujol (1879-1949) va dissenyar el 1941 per a l’església parroquial de la vila. Per això, l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet s’ha adherit a l’Any Jujol140 (http://jujol140.cat) que promou l’Ajuntament de Sant Joan Despí per donar a conèixer la figura i l’obra de l’arquitecte tarragoní amb motiu dels 140 anys de la seva mort. Tots els municipis adherits, setze en total, duran a terme diferents actes culturals des d’ara fins al setembre de l’any 2019.

Josep Maria Jujol, molt vinculat a aquest municipi del Baix Llobregat, va ser col·laborador d’Antoni Gaudí, i alhora va dissenyar desenes d’edificis, espais i objectes en els quals va deixar anar la seva gran creativitat i mestratge. No obstant això, Jujol encara no és prou conegut encara dins del moviment artístic del segle vint. Precisament, l’Any Jujol vol contribuir a la difusió de la seva obra i al reconeixement científic internacional d’una figura única del Modernisme. 

A Vimbodí, Jujol hi va dissenyar l’altar i altres elements de la capella de la Mare de Déu de Montserrat per encàrrec d’una família no vimbodinenca que va voler agrair l’aixopluc que va trobar a la vila de Vimbodí durant la Guerra Civil. Aquesta família havia viscut anys enrere a l’Argentina, raó per la qual l’escut d’aquell país figura a la part frontal de l’altar. Aquests i altres detalls es podran conèixer en una visita guiada a la capella que l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet i la Parròquia de la Transfiguració del Senyor duran a terme coincidint amb la festa major d’estiu al municipi, el primer cap de setmana d’aquest proper mes d’agost. L’acte anirà a càrrec de l’historiador de l’art i màster en Gestió del Patrimoni Damià Amorós, qui actualment desenvolupa la seva tasca professional al Monestir de Poblet. Properament, l’Ajuntament (www.vimbodiipoblet.cat) concretarà el dia i l’hora d’aquest acte cultural de l’Any Jujol140.