David Ferrer Ferré, pastisser de l’Espluga, reconegut per la Generalitat de Catalunya com a Mestre Artesà Alimentari

L'Espluga de Francolí

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació distingeix, aquest 2018, amb el Diploma de Mestre/a Artesà/ana Alimentari/ària un total de 26 persones, d’acord amb les propostes presentades i amb l’informe favorable de la Comissió. En concret, es tracta de 6 carnissers, cansaladers i xarcuters, 9 forners, 9 pastissers i 2 xurrers.

A la Conca de Barberà, ha estat reconegut com a Mestre Artesà Alimentari, David Ferrer Ferré, de l’Espluga de Francolí.

El Diploma de Mestre artesà (DECRET 285/2006, de 4 de juliol, pel qual es desenvolupa la Llei 14/2003, de 13 de juny, de qualitat agroalimentària) s’atorga a aquells artesans que reuneixen determinats mèrits de creativitat i coneixements en el camp de l’artesania alimentària en algun dels oficis que especifica el Decret, que han exercit com a artesans alimentaris durant un període mínim de quinze anys i que disposen del carnet d’artesà alimentari.

 Per tant, l’atorgament del diploma significa el reconeixement del mestratge excepcional amb el qual l’artesà exerceix el seu ofici, per la qual cosa només podrà ser atorgat a persones a les qual se’ls pugui acreditar una llarga trajectòria professional reconeguda, domini tècnic del seu ofici, experiència i mèrits de caràcter extraordinari en la pràctica de l’ofici.