Vimbodi i Poblet, ben immersa en la seva Festa Major

Comarques

Des d’ahir dijous dia 2 d’agost, la localitat de Vimbodí i Poblet es troba immersa en la seva Festa Major d’estiu 2018, una festa que es va iniciar a les 12 del migdia amb la tronada d’inici de la Festa Major.

A la tarda, es van inaugurar les exposicions programades i a 2/4 de 8 del vespre, va ser el moment del pregó de Festa Major, acabant el primer dia festiu amb un concert amb Fes-t Orquestra, que també va amenitzar el ball de nit.

Divendres continuaran els actes, amb activitats com ara un parc refrescant; la Litúrgia de la Paraula a l’església parroquial; el sopar de Festa Major amb acompanyament musical o la Festa Jove.

Dissabte serà el primer dia de cap de setmana festiu i no faltaran actes com activitats d’aventura; pallassos i animació infantil amb xocolatada; o la visita guiada a l’altar dissenyat per Josep M. Jujol; cinema o correfoc, per acabar el dissabte amb el concert i ball de Festa Major amb discomòbil per acabar la jornada ja de matinada.

Diumenge començarà amb el repic solemne de campanes anunciant la festa patronal del dia següent; continuant la jornada amb una festa aquàtica; ballada de sardanes; plantada de gegants i celebració de la Trobada de Gegants. També hi haurà una missa a l’ermita dels Torrents i un espectacle d’hipnosi i humor, per tancar el dia.

Dilluns arribaran més activitats i serà el darrer dia festiu, amb una cercavila a càrrec del Grup de Geganters i Grallers la Palanca; l’ofici solemne en honor al patró principal de la vila; concert d’estiu de la coral local Veu de la Terra i una sessió de cinema. No faltarà tampoc un gran castell de focs d’artifici i finalment, un concert d’havaneres amb rom cremat.

Cal dir que de cara al dia 11 d’agost, està previst un Concert a Milmanda amb Patrikez i Josep Enríquez, en el marc del cicle Música als Castells, organitzat per la Fundació Castells Culturals de Catalunya - Castell de Milmanda.

En definitiva, doncs, hi ha un complert programa festiu que de ben segur farà les delícies de tots els que hi prenguin part.