Esclat de festa a Vilanova de Prades

Comarques

Des d’avui divendres i fins el proper dimarts dia 7 d’agost, Vilanova de Prades viurà la seva Festa Major d’estiu 2018, amb molts actes ben atractius per a gent de totes les edats.

Aquest any, la Festa Major vilanovina se celebrarà del 3 al 7 d’agost, cinc dies intensos de festa que comptaran des dels actes més tradicionals fins als de major disbauxa. L’Ajuntament en destaca la festa més coneguda de les festes, la Festa de la Cervesa, d’avui divendres, dia 3, i que presenta un cartell de luxe per a l’ocasió. Mon DJ, Mat-t DJ, DJ Tasies i DJ Carles Rossell ompliran de música aquesta festa. El dia 4, hi haurà el gran ball de festa amb Jamaika Band, però a la tarda, tindrà lloc l’activitat que permetrà conèixer la recent restauració de la campana Montserrat de primera mà, i els seus tocs manuals, a càrrec de Jordi Cervelló.

Des del consistori volen donar especial importància als actes del dia 6, dia del patró, però en particular, als actes del matí. I és que aquest dia es presentarà el nou element festiu de la localitat, acompanyat dels padrins i de la xaranga Bandsonats, que recorreran els carrers de la vila per anar a ofici. Al migdia, després d’ofici, hi haurà el vermut popular amb xaranga. I al vespre, el concert de Festa Major amb Ensemble Antiqua.

Cal remarcar també, que s’ha posat a la venda des del mateix dia en que va ser presentada la Festa Major de forma oficial, diferents elements de merxandatge, com ara el mocador de les festes, de color verd llima i amb un dibuix que representa els elements de la festa i del municipi, o bé, una edició limitada de la bandera local per penjar a balcons i finestres.

Pel que respecta a d’altres actes, avui divendres n’hi hauran, a banda de l’abans esmentada Festa de la Cervesa, d’altres com el pregó de Festa Major a càrrec de Fàtima Miró Vega; un animat correfoc o Carretillades i Castell de Focs.

Demà dissabte dia 4, no faltaran actes com el Mulla’t per l’Esclerosi 2019; un parc d’inflables o el destacat, “Coneix la campana Montserrat”. No faltarà tampoc el Ball de Tarda, Ball de Festa i una animada Nit Jove amb Dj Tasies vs Carles Rosell.

Diumenge, més actes destacats com la missa; sardanes; festa de l’escuma i de forma destacada, el descobriment de la placa de la nova plaça Pere d’Avellà, a més de la inauguració de l’exposició fotogràfica V855 i la música a la fresca.

Dilluns dia 6, no faltaran activitats com la plantada de gegants; la presentació de l’element festiu de Vilanova de Prades, l’Ofici Solemne; el bateig oficial; un concert-vermut; un concert Ensemble Antiqua o bé, una sessió de cinema.

Finalment, dimarts dia 7, arribarà el darrer dia festiu amb dos actes destacats, el sopar final de Festa Major i les havaneres.