Ja tenim aquí una nova edició del Mercat Vell de Conesa

Comarques

| Cedida
Arriba la desena edició del Mercat Vell de Conesa, avui dissabte, 4d'agost. Exposicions i instal·lacions, entrades obertes al públic, animació, jocs per als més petits i gastronomia. El Mercat Vell de Conesa compta amb tots els ingredients per viure una jornada repleta d’emocions. Que ningú s’ho perdi!
Cada primer dissabte d’agost, el petit municipi de la Conca de Barberà viu el dia més intens de l’any. Els conesins reben amb els braços oberts a milers de persones. Enguany, el Mercat Vell viu la seva edició més especial amb la celebració de les 10 edicions. 
A les deu del matí, es donarà el tret de sortida a la jornada festiva, que s’allargarà fins a les nou del vespre. Al carrer Nou tindrà lloc la 9a Trobada d’intercanvi de plaques de cava, i el Minigolf el Clos acollirà el 7è Tast de Vins i Formatges, una de les ubicacions que reuneix a més visitants.
També hi haurà lloc per la degustació d’olis i cervesa artesana, al Racó del Mossèn. Durant tot el matí, els Nanos de Montblanc passejaran pels carrers de Conesa, deixant amb la boca oberta als més petits. A les dotze del migdia, al Pati se celebrarà una representació de dansa amb Danseu Festival.
A la tarda serà el torn dels més petits, que podran gaudir de Jocs Laberint, a càrrec de la companyia Itinerània. La cita serà al pati, a partir de les cinc.
Durant tota la jornada, els conesins i conesines obriran les entrades de casa seva per mostrar als visitants la seva creativitat. A més, des de l’organització s’han preparat un seguit d’exposicions i instal·lacions, com per exemple una mostra de fotografies de les deu edicions del Mercat Vell ‘Som Conesa. Som Mercat Vell’, o una exposició sobre recipients de ceràmica.
També es podrà gaudir d’una exposició de vestits de bateig i de les recreacions d’un estanc antic i d’una bodega, a més d’una llarga llista que no descobrirem fins al mateix dissabte dia 4 d’agost. Durant tot el dia hi haurà servei de restauració.
El Mercat Vell de Conesa és inspiració, és col·laboració, és poble i són records. Enguany, l’esdeveniment té més sentit que mai i els conesins volen celebrar l’aniversari amb el territori. Hi esteu tots convidats!
A continuació, us deixem el vídeo promocional d’aquesta edició del Mercat Vell. Veïns del poble expliquen que és per ells aquesta jornada. Gràcies per fer-ne difusió!
https://youtu.be/pPaBtJWBRE4
 
Què és el Mercat Vell de Conesa?
Arriba la desena edició de El Mercat Vell de Conesa i volem que esdevingui una gran festa. El poble s’ho mereix! Serà el pròxim dissabte 4 d’agost de 2018.
Comencem pel principi. Era l’any 2009, quan un grup de veïns de Conesa van proposar recrear i decorar espais i programar activitats, amb la col·laboració de l’Ajuntament i de l’Associació de Fills i Amics de Conesa.
 
L’objectiu era senzill: promocionar el municipi. Per fer-ho, es va optar per contactar amb paradistes per posar el seu punt de venta i es va demanar al conesins que obríssim les seves entrades de casa. L’èxit de la primera edició va sorprendre a organitzadors i veïns. Començava el Mercat Vell!
Any rere any, l’acte va anar prenent força. A mesura que avançaven les edicions, el Mercat Vell acollia més espectacles, més iniciatives i més instal·lacions artístiques. Fins a l’any passat, quan va arribar al seu moment més àlgid.
A principis de juny, els organitzadors ja comencen a preparar les recreacions. A mode de exemple, s’ha arribat a reconstruir una rellotgeria, una farmàcia antiga i fins i tot un rebost. A més, cada any es convida a grups d’animació, que posen més alegria a la jornada. També hi assisteixen col·leccionistes, es fan presentacions de llibres i es troben instal·lacions decoratives en els carrers de Conesa.
El Mercat Vell també vol posar en valor els renoms de les cases, a través dels cartells, dels rètols o dels tríptics. És una manera de mantenir la identitat de cada família, de cada casa.