El Servei Català de Trànsit coordina una nova campanya de control de la velocitat excessiva

Comarques

El Servei Català de Trànsit (SCT) posa en marxa durant aquesta setmana, des d’avui dilluns 6 d’agost fins diumenge 12 d’agost, una campanya policial de controls de velocitat. Coordinats amb els Mossos d’Esquadra i les policies locals, realitzarà una campanya preventiva de les conductes de risc adreçada al control de la velocitat excessiva en la conducció.
 
A més, s’aprofitaran els controls d’aquesta setmana també per a detectar el consum d’alcohol i drogues i evitar així conductes de risc a la carretera. En aquest sentit, recordem que el consum d’aquestes substàncies combinat amb la conducció ja es considera un dels principals factors concurrents de la sinistralitat viària i d’agreujant de la lesivitat. 
 
Des de l’SCT establim la campanya per controlar la velocitat excessiva dins l’actual context del pla de contenció i donat que s’ha detectat que la velocitat és un dels factors que s’ha incrementat en aquest primer semestre del 2018. Cal incidir especialment en el control d’aquest factor de risc, atès que durant els primers sis mesos d’aquest any, s’ha incrementat un 11% la velocitat mitjana respecte al mateix període de l’any anterior.
 
Per això, els esforços policials s’intensificaran i se centraran sobretot en controlar la velocitat dels conductors. Aquesta campanya es realitza de forma simultània a l’estat espanyol i a més de 25 països europeus mitjançant l’Organització internacional de Policies de Trànsit (TISPOL).
 
Al mes de maig es va dur a terme una primera campanya de control de la velocitat excessiva en què es van imposar un total de 17.850 denúncies respecte d’un total de 389.635 vehicles controlats, el que representa un 9,38% de vehicles denunciats.