El Consell Comarcal dota els menjadors escolars amb dispositius anti-ennuegament

Comarques

| Marc Lladó

Aquest dimecres, dia 5 de setembre, al matí, al voltant de vint-i-cinc monitors de menjador de la comarca participaran en un taller pràctic sobre el funcionament dels nous dispositius anti-ennuegament de què disposaran, a partir de l’inici d’aquest curs, els menjadors escolars que gestiona el Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

El Consell Comarcal ha adquirit un total de 19 d’aquests aparells, per un import global de més de 3.200 €, a l’empresa Gestió Integral 360SC. Val a dir que aquest aparells són específics per a nadons, infants o adults.

Un ennuegament impedeix l'entrada d'oxigen en els pulmons, ja que s'obstrueix la principal via respiratòria. Aquesta manca d'oxigen, si es perllonga per més de 4 minuts, pot causar danys cerebrals seriosos, derivant en una mort cerebral si es perllonga fins als 10 minuts. D'aquí la importància de poder actuar amb la màxima rapidesa i agilitat sobre la víctima, garantint les màximes possibilitats de supervivència.

En aquests moments el Consell Comarcal gestiona 10 menjadors escolars, a través de l’empresa Cuina i Gestió, SLU de Reus, amb una mitjana de 260 comensals diaris.

És per aquest motiu que, en el marc del procés de millora continua del servei, s’ha optat per equipar amb sistemes d'anti-ennuegament, ja que, juntament amb les parades cardiorespiratòries o les morts sobtades, les morts causades per asfíxia degudes a un ennuegament ocasionen anualment la mort de més de 1.900 persones, només a l’Estat espanyol.

A més de disposar dels equips, és molt important que les persones que siguin responsables de la seva utilització, si arribés el moment d’haver-los d’emprar, estiguin degudament formades. I d’aquí la sessió que tindrà lloc aquest dimecres.