Josep M. Porta i Balanyà publica un llibre sobre les sordides de la Mare de Déu de la Serra

Montblanc

L’historiador montblanquí Josep M. Porta i Balanyà, ha estudiat rigorosament la documentació i la premsa històrica, per tal de resseguir les sortides de les marededeus de la Serra. Tots els detalls els explica al llibre Les sortides de les marededeus de la Serra de Montblanc (1687-2016). Devoció i festa, editat per l’Ajuntament de Montblanc.

En aquest sentit, l’autor, analitza les sortides de la Mare de Déu petita i també les de la imatge gran. A més, detalla molt acuradament els estralls que la Guerra del Francès va ocasionar al monestir i les grans festes que es van celebrar el 1816 amb motiu del retorn de la imatge gran al seu santuari després de la seva reconstrucció.

D’altra banda, cal destacar que Josep M. Porta, amb la lectura d’aquest llibre, convida a la reflexió per part dels montblanquins, ja que també parla dels orígens decennals de la celebració de les Festes de la Serra, avui commemorades cada 25 anys. 

L’acte de presentació del llibre tindrà lloc la setmana vinent, concretament el dissabte dia 15 de setembre, a les 7 de la tarda, a la sala de les Corts Catalanes de Sant Francesc, a Montblanc. 

Josep Andreu i Domingo, alcalde de Montblanc, farà la presentació de l’acte. També hi intervindrà el Sr. Plebà, Mn. Simó Gras i Solé, així com el president de Les festes de la Serra 2016, Toni Cartanyà i Moix. El Sr. Josep Gomis i Martí serà l’encarregat de fer la glossa de l’obra que es presenta.