Arrenquen els actes principals de la Festa Major de Montblanc

Montblanc

La capital de la Conca de Barberà ha encetat avui divendres, els esperats actes principals de la Festa Major de Montblanc, si bé ja fa dies que a la vila es respira aire de festa i celebració. Fa un parell de setmanes, la 3a edició del Festival Essències posava la nota inicial als actes previs de festa major, amb l’actuació de formacions com Dr. Calypso o Stromboli Jazz Band. Una caminada, pàdel, bàsquet, patinatge, una pedalada, sardanes..., van servir per mostrar, un any més, la solidaritat i participació de la població montblanquina. Altres dels actes previs destacats van tenir lloc durant les jornades solidàries del “Posa’t la gorra”, els dies 1 i 2 de setembre. 

Després del mogut cap de setmana no hi han faltat diversos actes fins arribar al dia d’avui, que comença la festa grossa.

Els actes han donat el seu tret de sortida a la Sala de Plens de l'Ajuntament amb el pregó de festes, a càrrec de Paco Alegria, compositor de l'himne de la Casa d'Andalusia i membre de l'associació des de la fundació.

Posteriorment, ha arribat la repicada de campanes i no ha faltat tampoc la tronada d'inici de la Festa Major, amb la cercavila i pregó popular de festes posterior, tot realitzant-se diferents actes durant la tarda, la ballada del Seguici Popular o la vetlla al Santuari. També, avui serà el torn del Musicall i la Nit Jove amb Ghetto Orchexstra; demà, dissabte, hi haurà una barreja entre tradició i gresca amb el concert de Roger Mas i la Cobla Sant Jordi, per una banda, i l’Embarjaula’t 2018 amb DJ, per l’altra.

Pel que fa a l’oferta musical, cada dia de festa major montblanquins, montblanquines i visitants trobaran diverses propostes.

Diumenge hi haurà ball de festa major amb l’orquestra Maravella, així com un dels actes destacats d’aquesta edició: el Cucània, en què actuarà la reconeguda cantautora Judit Nedderman. 

El Corremusics serà un dels plats forts del dilluns, així com la Nit Jove gran, amb l’actuació de Tex & Sun Flower Seed (Japó), Roba Estesa, Lágrimas de Sangre i dos DJ per tancar la festa.
Una altra tipologia d’actes que destacaran aquesta festa major són els folklòrics i culturals.

Així, com no podia ser d’altra manera, la Capital de la Sardana 2018 comptarà amb dues ballades de sardanes, dissabte i dilluns. 

El seguici popular també tindrà el seu protagonisme amb diverses ballades, i divendres es farà l’11a Béu les Bèsties, que aquest any comptarà amb el Bou de Valls com a convidat.

En aquesta edició de la Festa Major també es podrà gaudir d’un tast de la cultura andalusa, ja que dissabte l’Associació Cultural Andalusa celebra el seu 25è aniversari.
Una altra de les activitats destacades serà la Convidada dels Veguers, que arriba als 10 anys, amb la visita dels Gegants Històrics de Barcelona.