Nou curs escolar

Comença el curs escolar 2018-2019 a la Conca de Barberà

Montblanc

Entrada d'alumnes a l'institut  de Montblanc
Entrada d'alumnes a l'institut de Montblanc

Ha començat sense cap problema destacat el nou curs escolar a la Conca de Barberà de la mateixa manera que ho ha fet arreu de Catalunya.La imatge habitual d’aquest matí ha estat escolars retrobant-se despres de setmanes amb companys i professors, els mes petits, els de P-3 estrenant una nova experiència diferents a fins i els alumnes d’institut amb mes o menys ganes també tornar a la normalitat educativa i de formació.


Un curs en que, tant a nivell de la comarca com de Catalunya destaca una baixada dels alumnes d’educació infantil -per la reducció de natalitat per la crisi econòmica-, un increment dels alumnes en la secundària, un increment lleuger de professorat.


Com a novetat del present curs es que entra en vigor la nova avaluació per competències a l’ESO, de la mateixa manera que ja es fa a l’educació primària. És per aquest fet que desapareixen les valoracions quantitatives i s’introdueixen les qualitatives. D’altra banda, s’avaluaran per primera vegada els àmbits transversals: les competències de l’àmbit digital i de l’àmbit personal i social.