Millora en la recollida selectiva de la Conca

Puja la recollida selectiva a la Conca en el segon trimestre

Una imatge de contenidos de la Conca
Una imatge de contenidos de la Conca

La implantaciódel model de recollida selectiva ha permés augmentar d'any en any les dades de recollida selectiva de la comarca. Actualment la Conca de Barberà és la vuitena comarca de Catalunya que més recicla, i aquest model eficient de reciclatge, és gràcies als ciutadans i la seva participació en aquest projecte conjunt.

Les dades d'aquest segon trimestre de 2018 confirmen que la Conca de Barberà ha augmentat progressivament el percentatge de recuperació de residus generats i separats selectivament aconseguint arribar al 51,40%, una dada molt positiva. Tot i generar més residus per habitant, els separem més selectivament, aconseguint aixíun percentatge més alt que la resta de Catalunya.

Durant aquest trimestre de 2018 síhan recollit un total de 2.766 tones de residus sòlids urbans a la comarca. Entre aquests residus recollits, cal destacar l'increment del percentatge de recuperació dels envasos en un 8,92% i de la matèria orgànica en un  3,69%. Aquests augments van directament relacionats amb les diferents accions dutes a terme a la comarca, tals com la recollida porta a porta d'envasos als grans productors de la comarca, la recollida en origen realitzada a les tavernes durant la Setmana Medieval de Montblanc i el nou model de recollida mitjançant contenidors intel·ligents implantat a Rocafort de Queralt.