Núria Feliu omple el teatre municipal de Vimbodí i Poblet

Prop de 300 persones es van aplegar aquest passat dissabte a la tarda al teatre del Foment Municipal de Vimbodí i Poblet en l’acte de lliurament dels premis del I Concurs de Relats Breus i Poesia del municipi, organitzat pel Casal d’Avis amb la col·laboració de l’Ajuntament i de diferents entitats públiques i privades. El certamen, que enguany s’estrena, ha tingut com a “padrina” d’honor l’artista Núria Feliu, la qual, a la part final de l’acte, ha ofert un recital de poemes patriòtics d’autors clàssics i actuals catalans, que ha aixecat forts aplaudiments del públic.

Els guanyadors d’a–quest primer certamen han rebut els seus premis de mans dels membres del Casal —presidit per Josep Torres—, de l’alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Güell, de l’artista Núria Feliu, i dels membres del jurat del concurs. Els guardonats han estat Nil Duch Amorós (premi relat breu categoria infantil residents o vinculats al municipi), Alba Medina Allué (premi relat breu adults residents o vinculats al municipi), Toni Arencón Arias (premi relat breu adults d’arreu del país), Tecla Martorell Salvat, de Tarragona (finalista relat breu adults d’arreu del país), Albert Guiu Bagès, de Flix (accèssit relat breu adults arreu del país), Petra Alfonso Molano (premi poesia residents o vinculats al municipi), Marc Cornadó Camí (finalista poesia residents o vinculats al municipi), i Enriqueta Moix Maré, de Montblanc (premi poesia adults d’arreu del país). D’altra banda, també s’ha lliurat un record a tots els participants de la categoria infantil, atesa la qualitat de totes les seves obres. Els diferents premis, segons guanyador i categoria, han consistit en diploma, 60 euros, peça elaborada al Museu i Forn del Vidre de Vimbodí, targeta turística Conca Card, lots de llibres i dolços. Han col·laborat en el certamen l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet, la Diputació de Tarragona, “la Caixa”, el restaurant El Grèvol, Antoni Fernández, a l’apartat de so, i Alfons Alsamora, com a mestre de cerimònies i conductor de tot l’acte.

L’empenta del Casal d’Avis
A la part final de l’acte, l’alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Güell, ha destacat l’empenta del Casal d’Avis i la massiva participació de treballs procedents d’arreu. Güell ha ressaltat, així mateix, la importància d’un concurs d’aquestes característiques com a eina per difondre arreu el municipi, històricament molt implicat amb la cultura des de les seves entitats i institucions. De la seva part, la promotora del concurs i membre de la junta del Casal d’Avis, Pilar Carrion, ha anunciat la continuïtat del certamen els propers anys, al mateix temps que ha agraït a l’Ajuntament i a totes les entitats col·laboradores la seva participació en la iniciativa. El president de la Llar d’Avis, Josep Torres, ha  ressaltat l’alta participació en el concurs, tant de veïns i veïnes del municipi com d’arreu del país.

A la part final de l’acte, el Casal d’Avis ha ofert un aperitiu als assistents a la part exterior del recinte.

El jurat
El termini per presentar els treballs va finalitzar el passat 15 de juliol, moment que va començar la deliberació del jurat, format per l’escriptora vimbodinenca Teresa Duch i l’escriptor reusenc Jordi Folck, a més de Montse Zanuy, professora de llengua i literatura; Salvador Alloza, llicenciat en Història, i Pilar Carrion, promotora-coordinadora del concurs. Va actuar com a secretari del jurat el regidor de Cultura, Comunicació i Gent Gran de l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet, Enric Alfonso, amb veu, però sense vot. Tots els membres del jurat han posat de manifest la qualitat de les obres presentades d’un concurs que, vist l’èxit d’enguany, té garantida la continuïtat.