Loteria de Catalunya estrena nou sorteig de la Grossa, per Sant Joan

D'altra banda, aquest dilluns comença la campanya publicitària de la Grossa de Sant Jordi, que presenta novetats respecte a les dues edicions anteriors

Actualitat

Loteria de Catalunya estrena nou sorteig de la Grossa, per Sant Joan
Loteria de Catalunya estrena nou sorteig de la Grossa, per Sant Joan | Cedida

Loteria de Catalunya amplia el seu catàleg de productes i, aquest any, a la Grossa de Cap d’Any i la Grossa de Sant Jordi se suma la Grossa de Sant Joan. Es tracta d’un nou sorteig extraordinari que se celebrarà el proper 24 de juny i que tindrà un premi extraordinari de 3 milions d’euros per a un bitllet quan coincideixin el número i la sèrie. També es premiaran les 5 xifres i totes les terminacions d’aquest número guanyador, així com el número anterior i posterior. A més, es faran cinc extraccions addicionals de cinc xifres amb un premi de  10.000 euros cadascun per bitllet de 6 €. Com cada número té 35 bitllets, hi haurà 175 premis especials de 10.000 euros.

 

La Grossa de Sant Joan sortirà al carrer el 28 d’abril, a 6 euros el bitllet, i amb una tirada de 16,8 milions d’euros: 14,4 milions en paper i 2,4 milions en suport digital (a través del terminal i per la compra online). Es posaran a la venda 80.000 números, amb un total de 35 bitllets per número: 30 físics i 5 virtuals.

 

Els bitllets de la Grossa de Sant Joan, com també la de Sant Jordi, es poden comprar per internet, a través de www.loteriadecatalunya.cat;  als més de 2.200 punts de venda habituals, principalment estancs, llibreries, quioscos i bars, que disposen d’un terminal que imprimeix al moment el bitllet amb el número escollit; i a qualsevol de les botigues de les principals cadenes de supermercats de Catalunya com Bonpreu, Carrefour, Caprabo, Condis, Sorli entre d’altres.

 

La Grossa de Sant Jordi: un premi extraordinari de 2 milions d’euros

Per la seva banda, la Grossa de Sant Jordi, que aquest any arriba a la seva tercera edició amb un canvi en la dinàmica i l’estructura dels premis: hi haurà un bitllet que obtindrà un gran premi quan les cinc xifres i la sèrie coincideixin i que serà de 2 milions d’euros. També es premiaran les 5 xifres i totes les terminacions d’aquest número guanyador, així com el número anterior i posterior. A més, hi haurà un segon reintegrament. El sorteig se celebrà el proper 27 d’abril.

 

La Grossa de Sant Jordi té una tirada de 14 milions d’euros, 12 milions en paper i 2 milions en suport virtual (a través del terminal i per la compra online). En total, s’han posat a la venda 80.000 números, amb un total de 35 bitllets per número: 30 físics i 5 virtuals a 5 euros el bitllet.

 

La campanya publicitària d’aquest any, que s’estrena aquest mateix dilluns, s’allunya del romanticisme i la passió que plantejaven les dues primeres edicions i que situaven el relat en el marc de la tradició del llibre i la rosa.

 

El fil argumental d’enguany posa el focus en la importància de guanyar la Grossa, aquesta vegada més que mai, i contraposa la il·lusió que pot fer encertar el número d’un sorteig ordinari –com havia estat fins ara- davant el fet excepcional que siguis el guanyador del premi extraordinari de 2 milions d’euros. Així, els mateixos personatges que celebren un premi ordinari amb una certa alegria es transformen en unes celebritats plenes de glamur i un punt histriòniques quan s’adonen que els ha tocat la Grossa de Sant Jordi. L’anunci es pot veure a la pàgina web de Loteria de Catalunya i  you tube.