Vistes d’ocell de la Conca de Barberà a TV3 gràcies al primer globus que s’enlaira des del monestir de Poblet

‘Globus sonda’, de TV3, va emetre aquest diumenge el programa gravat des del monestir de Poblet

Actualitat

Instants del programa.
Instants del programa. | TV3 a la carta

El programa ‘Globus sonda’ de TV3 emetia aquest diumenge, 15 de setembre, el programa realitzat des del monestir de Poblet. En aquest capítol del programa els protagonistes sobrevolaven la Conca de Barberà amb un dels empresaris més potents del país, Sergi Ferrer Salat, com a convidat principal acompanyant Francesc Mauri sobre el globus i amb un convidat sorpresa que acompanya Candela Figueras, periodista montblanquina, al cotxe de seguiment. 

 

Una de les característiques principals d’aquest programa era que el globus s’enlairava des d’un indret des d’on fins ara no n’havia sortit cap, el monestir de Poblet. Els pilots, Francesc Mauri i Sergi Ferrer Salat, han estat de les cinc primeres persones de tot el món a poder volar des d’un indret mític patrimoni mundial de la humanitat. I és que la Conca de Barberà, i tota la comarca del Tarragonès en general, és una zona complicada per als globus aerostàtics per temes de vents, pels cultius i l’orografia del terreny. Es va poder veure com volaven per sobre de la Conca de Barberà en un dia de gravació en el qual el vent va acompanyar i es va poder gaudir “d’unes vistes fantàstiques”, tal com explicaven els ocupants del globus. 

 

En el transcurs del programa es va parlar de la història del monestir de Poblet, centre neuràlgic de la Catalunya medieval, on viuen els monjos cistercencs i on hi ha enterrat el rei Jaume I. 

 

La montblanquina Candela Figueras és l’encarregada de conduir el cotxe de seguiment amb el convidat sorpresa, en aquest cas, Marta Anglada. També és amb ella amb qui acaben fent un esmorzar amb productes locals. La periodista explica “soc de la Conca i jugo a casa”, tot destacant que ha escollit l’esmorzar i, en especial, els vins de la DO Conca de Barberà que l’acompanyen.

 

El programa ‘Globus sonda’ gira al voltant d’entrevistes personals dalt d’un globus a personatges de rellevància mediàtica, esportiva i social, conduït pel meteoròleg Francesc Mauri i amb la periodista Candela Figueras com a copresentadora del format.

 

Aquí podreu trobar el vídeo del programa així com el "making of" d'aquest.

Instants del programa.
Instants del programa.
Instants del programa.