El Govern crea 750 noves places de Mossos d'Esquadra i 250 places de Bombers de la Generalitat

L’Executiu ha aprovat un decret llei i una oferta d’ocupació pública que crea 1000 noves places en l’àmbit de la seguretat i les emergències

Actualitat

El Govern ha aprovat un decret llei que autoritza la creació de 750 places del cos de Mossos d’Esquadra i 250 places del cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya aquest 2019.

 

Amb l’aprovació d’aquest decret, el departament d’Interior podrà pal·liar el dèficit estructural en les plantilles dels dos cossos. La precària situació actual és fruit de les polítiques de contenció de la despesa que va haver d’aplicar l’Administració de la Generalitat en exercicis pressupostaris anteriors atenent a la conjuntura econòmica. Per això era inajornable la creació de noves places i l’aprovació immediata d’una oferta parcial d’ocupació pública per a una prestació adequada dels serveis públics de seguretat i emergències.

 

Aquestes 750 places, sumades a les 750 que es van aprovar el 20 de desembre de 2018 i a les dels 454 nous mossosde la 32a promoció de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya del passat mes de juny.

 

Pel que fa als Bombers de la Generalitat, aquestes 250 places s’afegeixen a les 250 aprovades també el desembre de 2018. Gràcies a aquestes 500 places s’assoleix un total de 2.856, que permetran cobrir les mancances estructurals que arrossega el cos, que estan recollides en el Pla estratègic 2017-2022 i que estan agreujades per l’envelliment del cos.

 

Amb aquesta convocatòria s’assoleix el compromís que el Departament d’Interior va anunciar en la seva compareixença del Parlament de Catalunya el juny de 2018, en la qual marcava les actuacions a dur a terme aquesta legislatura.