El periodista Quico Sallés serà el vidrier d’honor del 6è Vitrum de Vimbodí i Poblet

Rebrà la distinció en el marc d’aquesta festa dedicada al vidre artesà, que enguany tindrà lloc el 5 i 6 d’octubre pels carrers i places de la vila

Comarques

 A Quico Sallés se’l coneix com a periodista (elmon.cat, FAQS de TV3, Aquí Cuní de la cadena SER, En Jake d’ETB...), si bé també ha treballat d’escombriaire, escorxador, paleta, advocat, cambrer..., segons destaca ell mateix en algun que altre resum biogràfic. Properament, Sallés podrà engrossir el seu currículum amb una altra feina, la de bufador de vidre, si bé només per un dia i a títol honorífic. El popular comunicador serà el vidrier d’honor de la VI edició de la Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet, Vitrum, la cita que rememora el passat industrial vidrier d’aquesta vila de la Conca de Barberà, avui simbòlicament proclamada vila vidriera de Catalunya. 

 

Quico Sallés rebrà aquest títol el diumenge 6 d’octubre, segon dia de la festa, durant un acte públic en què el periodista podrà comprovar de primera mà si bufar i fer ampolles és tan senzill com pregona la dita. També rebrà com a obsequi una peça especial elaborada al Museu i Forn del Vidre pel mestre vidrier Paco Ramos. Abans que ell, altres personatges públics del país han rebut aquest títol en el marc de la festa, com a reconeixement a la seva contribució a la cultura i al lleure i pel seu compromís amb el país, valors que també caracteritzen l’ofici de vidrier. Les darreres vidrieres i vidrier d’honor van ser l’escriptora Empar Moliner, l’alpinista Òscar Cadiach i l’actriu Sílvia Bel.