El Ple aprova la despesa plurianual per a la recuperació del portal de Sant Francesc

L'import total és de 750.000, dels quals un 70% està finançat pel Ministeri de Foment

Montblanc

El Ple aprova la despesa plurianual per a la recuperació del portal de Sant Francesc
El Ple aprova la despesa plurianual per a la recuperació del portal de Sant Francesc

El Ple municipal va aprovar l'autorització de la despesa plurianual, a distribuir en diverses anualitat de 2019 a 2020, per un import total de 750.000 euros (IVA inclòs) per a finançar les despeses per la recuperació del Portal de Sant Francesc de la muralla de Montblanc.

 

Aquest és un dels projectes més destacables de la legislatura que s'ha iniciat aquest 2019, doncs, pretén embellir un dels espais més significats de la vila, ja que comprendria l'antiga Església de Sant Francesc, el claustre adjunt, tota la plaça, amb la culminació de la restauració de la muralla d'aquest tram, essent l'element més emblemàtic la torre i el portal de sant Francesc.

 

Amb aquesta intervenció es culminaria el reordenament i la restauració d'un dels nexes més importants de la Vila, amb la restauració de la muralla lligada a l'esveltesa de l'antiga església de Sant Francesc esdevenint un punt excepcional del passat medieval de Montblanc.

 

El cost del projecte és de 750.000 euros, tanmateix, el Ministeri de Foment en finançaria el 70% de tota la inversió, mentre que tan sols el 30% restant haurien de sortir de fons propis. La despesa plurianual serà de 350.000 per aquest 2019 i de 350.000 euros més pel 2020, dels quals el 70% provenen de l’1% cultural del Ministeri de Foment i la resta de fons propis. 

 

La despesa es va aprovar amb els vots favorables de l’equip de govern i del PSC i els vots contraris de Junts per Montblanc. Per això l'alcalde, Josep Andreu, va mostrar la seva sorpresa pel vot contrari de Junts per Montblanc en tant que deixar perdre una inversió de 500.000 euros per Montblanc pot entendre's com un desinterès en el manteniment del patrimoni històric de la vila.