Montblanc celebrarà les primeres Jornades Internacionals d’Art Rupestre de l’Arc Mediterrani de la Península Ibèrica

Tindran lloc del 25 al 27 d’octubre a la Sala de les Corts Catalanes del Claustre de Sant Francesc

Montblanc

Montblanc ha presentat aquesta setmana la celebració del 25 al 27 d’octubre de les primeres Jornades Internacionals d’Art Rupestre de l’Arc Mediterrani de la Península Ibèrica.

Les Jornades volen oferir una visió global d’aquest Patrimoni del llevant peninsular, les metodologies d’estudi, l’aplicació de noves tecnologies, el context arqueològic, la filiació cronològica i cultural, la interpretació dels continguts, a conservació, la difusió i la gestió dels territoris que constitueixen l’àrea d’aquest cicle artístic, únic a Europa. Amb aquestes Jornades, Montblanc vol commemorar el XX aniversari de la declaratòria de Patrimoni Mundial, recolzant les iniciatives relacionades amb la conservació, la investigació i la difusió d’aquest Patrimoni Mundial.

Durant tres dies es comptarà amb diverses ponències i activitats a la Sala de les Corts Catalanes del Claustre de Sant Francesc de Montblanc. Divendres i dissabte els actes seran matí i tarda i, d’altra banda, diumenge es faran excursions a diferents indrets.

Organitzat des del Centre d’Interpretació d’art rupestre de Montblanc (CIAR), amb Ramon Viñas al capdavant, en aquestes jornades hi prendran part més d’una trentena de ponents, investigadors de l’art rupestre.

Montblanc celebrarà les primeres Jornades Internacionals d’Art Rupestre de l’Arc Mediterrani de la Península Ibèrica