Montblanc acollirà uns dels Fòrums del Programa Escoles Verdes

L'acte serà el dimarts 11 de desembre a l'antigua Església de Sant Francesc i al seu entorn . Hi haurà 17 de centres de l'Alt Camp, Conca de Barberà i del Tarragonès.

Montblanc

Es farà a l'Església de Sant Francesc
Es farà a l'Església de Sant Francesc

El dimarts dia 11 de desembre es celebrarà a Montblanc un dels Fòrums del Programa Escoles Verdes, que comptarà amb la participació de 17 centres de primària de les comarques de l’Alt Camp, Conca de Barberà, i Tarragonès. Cada centre serà representat per un o dos mestres i quatre alumnes, membres del comitè ambiental, que és l’òrgan de participació que planifica i dinamitza les accions d’Escola Verda.

En total, unes 100 persones, entre mestres i alumnes, es reuniran per tal de compartir experiències, propostes i idees per  millorar l’educació per a la sostenibilitat a les escoles i, per extensió, al seu entorn més proper.
 
El fòrum s’iniciarà a l’Antiga Església de Sant Francesc, on representants municipals i dels departaments de Territori i Sostenibilitat i d’Ensenyament de la Generalitat, donaran la benvinguda als participants. A continuació, es realitzarà un mercat d’experiències per afavorir l’intercanvi d’idees entre els centres. Després d’esmorzar, els alumnes per una banda i els mestres per una altra, es distribuiran en diferents grups de treball en els quals els participants podran reflexionar sobre les accions que realitzen al seu centre.

Tots els grups es retrobaran de nou a la plaça de Sant Francesc, on es dinarà, i en acabat s’iniciarà l’acció de la tarda on els participants visitaran i coneixeran el casc antic de Montblanc.

Tots els Fòrums d’Escoles Verdes conclouen amb la realització d’una acció, per part dels participants, que posi en relleu algun valor natural del lloc que es visita, i en la qual, a més de conèixer, els participants puguin realitzar alguna acció de millora. En aquest cas, es realitzarà una campanya d’informació i sensibilització de la recollida selectiva porta a porta.