Una nova promesa sobre l’A-27 i el túnel

Editorial

Ahir, dijous, arribava la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, per visitar al terme municipal de Fontscaldes les obres del famós tercer tram de l’A-27, que hauria de connectar Valls amb la Conca de Barberà a través del no menys famós túnel del Coll de Lilla.


La delegada, que va venir també acompanyada d’altres autoritats i del subdelegat a Tarragona, va anunciar l’inici immediat de les obres del túnel, de què en l’actualitat s’està treballant en importants viaductes que abocaran precisament el trànsit rodat al túnel en qüestió.


Tot plegat seria fantàstic si no coneguéssim els antecedents que tenen les promeses sobre aquesta important infraestructura i el grau de compliment de les mateixes. Seria també fantàstic si, per exemple, la visita no s’hagués produït precisament quan hi ha convocades unes eleccions generals, que fa que potser la promesa no tingui la consistència adequada. Sigui com sigui, benvingut un anunci més al respecte, i el fet que la delegada s’hagi disculpat pels retards de l’obra cal que sigui valorat de forma positiva, perquè almenys es reconeix el dany que el retard, provocat precisament per l’anterior govern socialista, ha causat a l’economia de la Conca de Barberà. Al final, doncs, caldrà veure-ho per creure-ho.